avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum verific daca plata concediului de maternitate este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum verific daca plata concediului de maternitate este cea corecta???

Buna seara! Angajatorul nu imi plateste concediul de maternitate pe motiv ca asteapta ca acesta sa ii fie restituit de fondul national intai. Intrebarea mea este urmatoarea: cum aflu legal exact ce suma trebuie sa imi acorde aceasta? La ce organizatie trebuie sa apelez ca sa mi se comunice acest lucru. Presupun ca exista o modalitate de a verifica un angajator care practica astfel de ilegalitati. Sunt foarte sigura ca acesta imi va sustrage din suma de bani pe care o va primi de la stat. Mentionez ca ilegalitatea si incalcarea drepturilor angajatului sunt niste activitati uzuale pentru acest angajator. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
Neli'eva, utilizator
Cel mai recent răspuns: Neli'eva , utilizator 20:21, 15 Decembrie 2021
Da eu cred ca e ilegalitate ,
Buna seara
Angajatorul este obligat sa va calculeze si sa va plateasca indemnizatie de maternitate (sarcina + lauzie). In caz contrar poate fi sanctionat contraventional.
Mod de calcul al indemnizatiei [ link extern ]
Nu exista nici o institutie la care sa apelez ca sa ma ajute sa aflu exact cat i se vireaza in cont ds catre fondul national?

Florin Cioca a scris:

Buna seara
Angajatorul este obligat sa va calculeze si sa va plateasca indemnizatie de maternitate (sarcina + lauzie). In caz contrar poate fi sanctionat contraventional.
Mod de calcul al indemnizatiei [ link extern ]

Încercați la Casa de Asigurari de Sanatate.
Va multumesc, o sa incerc. Am inteles ca mi-ar trebui o cerere. Si trebuie sa astept sa vad daca vor sa imi comunice.

Cornel Vasile a scris:

Încercați la Casa de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sancționare disciplinară anulată definitiv de instanță,iar ... sexu sexu Decizie de sancționare disciplinară anulată definitiv de instanță,iar angajatorul refuză să restituie bani reținuți angajatului ,ce poate face ... (vezi toată discuția)
Amenda + confiscare suma ccrdgn ccrdgn O societate este sancţionată contravenţional, în temeiul OG 36/2001, cu amendă cu ... lei şi confiscarea sumei de .... reprezenând "sumele încasate ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala sau nesanatoasa? larion mona larion mona buna! Am si eu o problema. Nu stiu daca e mare sau mica. Sunt managerul unui fast-food dintr-un complex comercial din Timisoara si unul din vecinii ... (vezi toată discuția)