O societate este sancţionată contravenţional, în temeiul OG 36/2001, cu amendă cu ... lei şi confiscarea sumei de .... reprezenând "sumele încasate necuvenit ca urmare săvârsirii faptei".
Fapta contravenţională a constat în comercializarea produsului "nisip" la preturi neavizate de Oficiul Concurenţei. Acest lucru s-a petrecut datorită necunoasterii prevederilor ordonantei mentionate, de către reprezentanţii firmei. Pretul de vânzare a fost întotdeauna apropiat de pretul pietii, mai mult decât atat societatea, de bună credintă, si-a îndeplinit toate obligaţiile referitoare la impozitul pe profit, TVA-ul si taxele la ANRM şi Apele Române, dovedind astfel că nu a încercat să se sustragă nici un moment de la îndeplinirea obligaţiilor financiare legale.
În consecinţă, neavizarea preturilor practicate, a fost o omisiune care s-a datorat necunoaşterii prevederilor OG 36/2001 şi de care nu s-a folosit în mod conştient pentru a se sustrage obligaţiilor financiare legale.
Instanţa de fond a considerat că indeplinirea acestor obligaţii este irelevantă şi a mentinut măsura confiscării. Împotriva Sentintei Civile s-a formulat recurs.
Întrebarea mea este: există vreo reglementare sau vreo "portiţă" prin care să reuşesc să anulez măsura confiscării pentru considerentele mentionate mai sus?! (suma este mare)
Unul din principiile dreptului este ca , nimeni nu poate invoca necunoasterea legii deci , sustinerea faptului ca administratorii nu au avut cunostinta de prevederile OUG nr.36/2001 nu are relevanta si nu poate fi retinuta de catre instanta judecatoreasca .
Trebuia sa-ti faci apararea pe chestiuni de fond , vicii de procedura , etc. , OG nr.2/2001 , cum te afli in recurs , trebuie sa te incadrezi la cel putin unul din motivele prevazute de art. 304 pct. 1-9 .