avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... motiv de casare hotarare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

motiv de casare hotarare

Avem o hotarare nefavorabila la un proces de anulare act vc cu uzufruct viager.Recursul ni s-a respins.Spuneti-mi va rog pot face o contestatie in anulare in baza art 304 cpc si 318?Pretul neserios -de 10 ori mai mic decat cel real -este un motiv de casare.Noi am specificat acest lucru la recurs,dar nu s-a luat in calcul.Multumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:19, 1 Iulie 2011
Daca aveti o hotarire in recurs irevocabila, atunci contestatie in anulare se poate face numai in conditiile art.317 si 318 cod procedura civila pt. motivele strict prevazute in aceste articole (nu ati fost citat la recurs sau omisiunea instantei de a se pronuna pe unul dintre motivele de recurs).
Ceeea ce sustineti dvs. referitor la pret priveste fondul cauzei si nu constutuie motiv de contestatie in anulare.
Din pacate nu va incadrati in prevederile art 304 si 308 Cpc pentru a putea ace o contestatie in anulare. Aveti o hotarare definitiva si irevocabila.
Art.308 C.proc.civ. nu reglementeaza niciun motiv de contestatie in anulare ... poate vroiati sa referiti la art.318 C.proc.civ. ...:)
mea culpa. scuze. am digitat gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare ada92 ada92 Buna ziua. As dori sa stiu care este termenul de a declara contestatie in anulare. In 29 oct. s-a pronuntat instanta, dar decizia motivata apare dupa 30 de ... (vezi toată discuția)
Termen precizare contestatie in anulare eugen82 eugen82 Am introdus recent o contestatie in anulare speciala pe vechiul cod in termenul de 15 zile de când am luat hotarirea. Am aratat temeiul si succint ... (vezi toată discuția)