avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen precizare contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen precizare contestatie in anulare

Am introdus recent o contestatie in anulare speciala pe vechiul cod in termenul de 15 zile de când am luat hotarirea. Am aratat temeiul si succint motivele.
Va trebui sa detaliez printr-o cerere precizatoare, este destul de mult de redactat si as dori sa stiu daca am dreptul sa depun aceasta cerere pana la primul termen?
Procedura de judecata a contestatiei in anulare este cea generala din prima instanta? Se aplica prima zi de infatisare?
Cel mai recent răspuns: ContSters321701 , utilizator 15:51, 4 Iunie 2014
Daca ati introdus contestatie in anulare in baza art 317 vechiul CPC, puteti sa depuneti concluzii scrise in temeiul art 146 vechiul CPC.
Am intrebat cu totul altceva.
Nu am depus in tem.art.317 ci 318, ceea ce nu face nicio diferenta.
Am intrebat daca pot sa precizez -detaliez motivele la primul termen (nu in cele 15 zile..)
adica daca se judeca dupa prococedura in prima instata, cu prima zi de infatisare..
C.pr.civ. (vechiul) nu precizeaza decat judecarea cu precadere si de urgenta si intampinarea cu 5 zile inainte.
Potrivit 321 CPC "nu se poate face o noua contestatie pentru MOTIVE ce au existat la data celei dintai". Deci, contestatorul trebuie sa indice toate motivele care justifica, in opinia sa, cercetarea si administrarea caii de atac.
Pentru o apreciere completa asupra acestui motiv de contestatie (recurs respins) se face diferenta intre MOTIVE si ARGUMENTE. Argumentele, oricat de larg ar fi dezvoltate, sunt intotdeauna subsumate motivului de recurs pe care il sprijina si art 318 se refera la omisiunea de a examina motivul de recurs, iar nu argumentele de fapt sau de drept invocate de parte.
Asadar, MOTIVELE trebuiesc prezentate prin contestatie.
ARGUMENTELE, precizari/detalieri- cum le numiti dvs pot fi aduse la termenul de judecata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare-detalii laau laau Va rog frumos, puteti sa-mi dati cateva detalii despre contestatia in anulare introdusa la Curtea de Apel, speta program vizitare minor? Intrebarea 1: Taxa ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva???contestatie executare mdcc mdcc Buna ziua,va rog un raspuns avizat! Am depus un recurs la o contestatie la executare inaite de a iesi sentinta,ulterior mi-a fost comunicata sentinta,motivele ... (vezi toată discuția)
Formular anulare hotarare civila monica_ka monica_ka Ma poate ajuta cineva cu un formular pentru anularea unei hotarari civile? Multumesc mult! (vezi toată discuția)