avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... formular anulare hotarare civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

formular anulare hotarare civila

Ma poate ajuta cineva cu un formular pentru anularea unei hotarari civile?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: monica_ka , utilizator 11:06, 14 Ianuarie 2010
Contestaţie în anulare împotriva hotărârii judecătoreşti
DOMNULE PREªEDINTE,


Subsemnatul(a) ............, domiciliat(ă) în .................
Formulez:
CONTESTAŢIE ÎN ANULARE


Împotriva deciziei civile nr. ......... din ........... pronunţată de Curtea de Apel în dosarul nr. ........... intimat(ă) fiind .........., domiciliat(ă) în ..........., pentru motivul prevăzute de art. 317 alin. 1 sau 2 (sau în art. 318) C proc. civ., constând în (se enunţă motivul).
Cer admiterea contestaţiei, anularea hotărârii atacate şi reluarea judecăţii de la cel mai vechi act de procedură efectuat în vederea pronunţării unei noi hotărâri neviciate.
De asemenea, urmează ca intimatul(a) să fie obligat(ă) să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele contestaţiei:


În fapt, prin decizia civilă enunţată, mi s-a respins recursul introdus împotriva deciziei civile nr. ........ din ........... a Tribunalului .......... pronunţată în dosarul nr. ........., hotărâre împotriva căreia formulez această contestaţie pentru că:
- procedura de citare a mea, în calitate de recurent(ă) pentru data când s-a judecat recursul, nu a fost îndeplinită conform legii, citaţia nefiindu-mi înmânată cu cel puţin 5 zile înainte de judecată, ci numai cu 2 zile;
- hotărârea a fost luată de judecători cu încălcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă, eroarea constând în (se enunţă motivul);
- dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale constând în (se arată în ce constă această greşeală materială);
- respingând recursul a omis să cerceteze motivul de recurs referitor la (se prezintă acest motiv).
în drept, îmi întemeiez contestaţia în anulare pe dispoziţiile art. 317 - art. 321 C. proc. civ.
Dovada contestaţiei o fac cu actele aflate în dosar, la care am făcut trimitere.
Depun contestaţia în dublu exemplar, pentru a se comunica intimatului(ei) odată cu citaţia.
Anexez chitanţa de plata taxei de timbru în valoare de ....... lei şi timbrul judiciar în valoare de .......... lei.


Data depunerii
..............


Semnătura
..............

DOMNULUI PREªEDINTE AL CURŢII DE APEL .................
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor formulare cerere de contestatie in anulare pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati in formularea unei contestatii in anulare daca se poate......... 1.Decizia Civila a curtii de apel este redactata in ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare........astept opinii sau sfaturi! pacurariu maria pacurariu maria Aceasta este cererea formulata de mine pentru contestatia in anulare la Curtea de apel.........Imi da cineva niste sfaturi cum ar trebui sa procedez ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare wap54 wap54 Am avut proces pe legea 290/2003 cu ANRP, am castigat la fond, au facut recurs, li s-a respins recursrul si mi s-a dat decizie irevocabila, am investit ... (vezi toată discuția)