Aceasta este cererea formulata de mine pentru contestatia in anulare la Curtea de apel.........Imi da cineva niste sfaturi cum ar trebui sa procedez ca aceasta cerere sa-mi fie luata in considerare?Ce cai de atac mai am tinand cont ca din data de 1.06 sunt din nou fara loc de munca deoarece institutia a aplicat sentinta data de cureta de apel adica mi-au desfacut contractul de munca..........
Astept cu nerabdare opiniile d-voastra!Va multumesc.
DOMNULE PREªEDINTE
Subsemnata XXX domiciliată în comuna XXXjud.Sibiu prin prezenta formulez:
CONTESTAŢIE ÎN ANULARE
Împotriva deciziei civile nr.610/3.mai 2010 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul cu nr.3900/85/2009 intimat fiind XXXX cu sediul în loc.X str.Nucului pentru motivul prevăzut de art.318 Cod de Proc.Civila avand în vedere eroarea materială administrată in acest dosar constând în:
- scrierea eronată a numelui meu în conţinutul sentinţei;
- constatarea nulităţii deciziei nr.6/2.10.2009 emisă de d-na director X Gabriela prin faptul că decizia de numire a dânsei în funcţia de Director este specificată ca fiind data de 31.09.2009,data ireala,inexistenta;
- emiterea deciziei nr.693/31.08.2009 elaborata de Inspectoratul ªcolar Judeţean nu produce efect decât la data de 04.01.2010 dată la care cf.Regulametului de organizare şi funcţionare a Palatelor şi Cluburilor aprobat prin OMECT nr.4100/2006 la cap.II art.10 alin.3 prevede că orice modificare a structurii Cluburilor se poate face numai cu aprobarea Ministerului Educaţiei şi Tineretului ori la 1.09.2009 Inspectoratul ªcolar X nu avea aprobarea forurilor ierarhice superioare în speţă Ministerul Educaţiei şi Tineretului pentru a emite decizia de arondare a unităţii la Clubul X
în consecinţă cer admiterea contestaţiei,anularea hotărârii atacate şi reluarea judecăţii de la cel mai vechi act de procedură efectuat în vederea pronunţării unei noi hotărâri neviciate.
De asemenea,urmează ca intimata sa fie obligată să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.
MOTIVELE CONTESTAŢIEI:
În fapt,prin decizia civilă enunţată s-a admis recursul introdus împotriva deciziei civile nr;38 din 18.01.2010 a Tribunalului Sibiu pronunţată în dosarul 3900/85/2009 ,hotărâre împotriva căreia formulez aceasta contestaţie pentru că dezlegarea dată este rezultatul unei erori si greşeli bazate pe inducerea în eroare de catre intimată asupra adevaratului motiv al concedierii mele .
În fapt concedierea a fost abuzivă şi discriminatorie pentru urmatoarele motive:
1.La data concediereii mă aflam sub incidenţa art.229 din C.M.fiind lider de sindicat în unitate cf procesului verbal încheiat în data de 3.04.2009 cu nr.de înreg 1.083 şi semnat de angajaţii unităţii cf.anexei la procesul verbal;
2.Desfiinţarea locului de muncă nu are o cauza reală şi efectivă deoarece cf.art 169 alin (1) salariaţii beneficiaza de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al unităţii către un alt angajator ,potrivit legii,la aceeaşi dată când unitatea unde imi desfaşuram activitatea a fost arondată la Clubul Elevilor şi implicit s-a cerut concedierea mea, s-a realizat arondarea altei unităţi care are în schemă funcţia de administrator financiar neexistând nici o dispoziţie pentru reducerea acestei norme mai mult nu exista nici o notificare de la Minister pentru reducerea postului ocupat de mine pâna la data deciziei de concediere.
3.Nerespectarea de către intimată a prevederilor art.75 CM care stipuleaza că decizia de concediere îşi produce efectul de la data comunicării ei salariatului,mai exact din data de 19 noiembrie 2009 când contrar celor afirmate de intimată am cerut personal eliberarea deciziei;
4.Privind comunicarea potrivit art.74 CM,rezultă că forma scrisă este obligatorie cerinţa comunicării scrise neputând fi înlocuită cu o comunicare verbală sau prin alte probe cum ar fi cea telefonică invocată de intimată.
5.Nerespectarea art.62 pct 2 din Codul Muncii prin emiterea unei decizii criticabile din punct de vedere legal şi încalcarea mai multor drepturi legale a mele fiind unica intreţinatoare a familiei mele.
În drept îmi intemeiez contestaţia în anulare pe dispoziţiile art.318-321 C.proc.civ dovada contestaţiei o fac cu actele aflate la dosar,la care am făcut timitere.
Depun contestaţia în dublu exemplar,pentru a se comunica intimatei odată cu citaţia.
Ce as pute totusi face pentru ca am fost concediata cu dreptatea in mana iar instantele vad ca recurg la tot felul de tertipuri sa dea castig de cauza celor care incalca legea.........
sunt de acord cu dv., dar alta cale nu mai exista (in sfarsit, ar mai fi CEDO, dar procesul acolo dureaza vreo 6 ani si nici acolo nu veti gasi "dreptatea absoluta, in carne si oase".
sigur, puteti incerca contestatia, insa aveti sanse extrem de mici. imi pare rau ...
Am depus-o in forma redactata mai sus la Curtea de apel sa speram ca voi gasi un judecator sufletist si corect care s-o accepte.....
Nu pot posta hotararile date de instanta de fond si cea de la curtea de aple sa puteti vedea judecati diametral opuse din punct de vedere juridic si..........las la urma logica.....
Iar la CEDO sa dureze chiar si 10 ani daca am castig de cauza ce mai conteaza????O intrebare doar:Cum procedez si daca se percep taxe pentru CEDO?
Nu se percep taxe pt cedo. va costa doar corespondenta.
trebuie facuta plangerea adresata curtii europene (cf. cu exigentele acestei institutii, care sunt destul de mari).
urmeaza parcurgerea etapelor de judecata: admisibilitatea, negocierea cu guvernul, etc.