avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare-detalii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare-detalii

Va rog frumos, puteti sa-mi dati cateva detalii despre contestatia in anulare introdusa la Curtea de Apel, speta program vizitare minor?
Intrebarea 1: Taxa judiciara este 10 Ron plus timbru judiciar de 1 Ron?
Intrebarea 2: Cum se face judecata? In sala de sedinta sau sala de consiliu?
Intrebarea 3: Contestatia in anulare trebuie introdusa in termen de 10 sau 15 zile de la luarea la cunostiinta de motivarea respingerii recursului?

Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 12:40, 9 Iunie 2011
Pentru ca Contestatia in anulare sa fie judecata pe fond se judeca in principiu "admisibilitatea" cererii daca sunt indeplinite cele doua conditii prevazute de dispozitiile art.317-321 Cod proc.civ.
Taxa de timbru este TT-10,00 lei si TJ - 0,30 lei,
Judecata se face cu celeritate in sedinta publica,
Contestatia trebuie introdusa oricand inaintea inceperii executarii silite, sau daca sa inceput executarea silita pana la ultimul act de excutare. Nu este un termen fix de introducere a contestatiei(vz. art.319 Cpc):((
Poate fi motiv pentru introducerea contestatiei in anulare nejudecarea recursului pe fond deoarece solutia a fost: "Respinge recursul ca tardiv motivat"?

Daca nu constituie motiv, mai exista vreo cale de atac in aceasta situatie?

Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
laau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular anulare hotarare civila monica_ka monica_ka Ma poate ajuta cineva cu un formular pentru anularea unei hotarari civile? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac impotriva unei sentinte irevocabile supreme.house supreme.house In urma cu ceva timp am primit o amenda de la itm am contestat procesul verbal la judecatorie si am cistigat dupa care itm-ul a facut recurs la tribunal si sa ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata cu taxa de timbru si timbru judiciar platite ellydr ellydr am introdus o cerere de chemare in judecata - pretentii. Am primit citatia si mi s-a pus in vedere sa platesc pana la 15 martie taxa de timbru si timbru ... (vezi toată discuția)