"Prevederea favorabila dvs este urmatoarea:"
1. Dar prevederea NEFAVORABILA MIE care este?
2. traim in Romania ... si asta spune tot. nu ma mai mira nimic din ce mi s-a intamplat astazi.
Le-am scris celor de la Of. Juridic, din Primarie, am primit raspuns FAVORABIL, (adresa semnata de 3 CONSILIERI JURIDICI, si de DL. PRIMAR), ma intorc la taxe si impozite, la acelasi AGENT FISCAL, citeste adresa, da 2 telefoane la consilierii semnatari, si ca el nu o sa tina cont de aceasta hartie.
adica, din cate am inteles eu, ma face prost pe mine, pe primar, pe fiecare consilier in parte, si pe multi altii care mi-au raspuns pe net.
e de groaza omul si INCEP SA CRED CA ARE CEVA PERSONAL CU MINE.
3. nu e o suma mare. cred ca nici nu depaseste milionul/an, e pur si simplu o ambitie.
costurile unui eventual proces depasesc cu mult valoarea impozitului pe cei 10 ani. :)
acum 3 ani de zile consiliul local mi-a atribuit un teren de 500 mp, conform legii 15/2003, teren destinat constructiei unei locuinte.
Am terminat constructia, am facut procesul verbal de receptie a lucrarii, acum am fost la taxe si impozite.
Eu stiam ca sunt scutit de impozit pe locuinta (nu si pe teren) timp de 10 ani de zile cf. art. 6 alin.2 din lg.15/2003 (care face trimitere la art.10 alin.2 din lg.114/1996).
Agentii fiscali de la taxe si impozite sustin ca nu beneficiez de scutire impozit pentru ca in art. respectiv este vorba de cu totul alte persoane.
Art. 6. – lg.15/2003
(2) Tinerii care şi-au construit locuinţele proprietate personală în condiţiile prezentei legi beneficiază de prevederile art. 10 alin. (2) din Legea nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Art.10 - Lg. 114/1996
alin.2- Proprietarii locuinţelor noi, persoane fizice, sunt scutiţi de plata impozitului pe clădire timp de 10 ani de la data dobândirii locuinţei.