avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate carmen_alb

Activitate carmen_alb

Buna ziua,
Am descoperit acest forum si sper sa gasesc aici un raspuns pentru problema mea.
Sunt invatatoare sau mai bine am fost invatatoare titulara la o scoala din Romania.Acum patru ani am plecat in SUA ca si rezident permanent, unde lucrez tot in invatamnt.
La plecarea mea din tara, acum patru ani, am solicitat in scris concediu fara plata, pentru ca nu doream sa raman definitiv in SUA , ci doar pana la intrarea fetei mele la universitate.Pana la acest moment totul a fost in regula, asa mi s-a comunicat, adica a fost mentinuta titulatura in scoala.
Acum mi s-a comunicat telefonic de la scoala ca va trebui sa trimit o adresa scrisa prin care sa renunt la titulatura, sa renut la post pentru a mi se desface contractul individual de munca cu o "litera" favorabila mie. In caz contrar mi se va desface contractul de munca in asa fel incat sa nu mai pot niciodata sa ma reangajez in invatamant in Romania.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat...Ce sa fac? Sa trimit acea hartie ? Mi se poate desface contractul de munca pentru neprezentare pe post ...asa incat sa nu mai pot lucra in invatamnt ? In acest moment eu stiu ca cel putin pana in anul scolar trecut eu am avut concediu fara plata ....Deci pentru neprezentare pe post la 1 septembrie 2008 mi se poate desface contractul de munca in acesti termeni? Mentionez ca eu intentionez sa revin in Romania in toamna viitoare , si chiar sunt dascal de profesie ....adica vreau sa revin in invatamnt unde pot pune in practica experienta scolii americane. Va multumesc anticipat pentru raspuns.