avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate S.O.S.

Activitate S.O.S.

Buna ziua!
Avem o intrebare despre un caz special. Este vorba de o famile cu doi copii. Mama a decedat la varsta de 32 de ani. Nici ea, nici sotul nu aveau venit. Nu au primit nici ajutor de somaj nici ajutor social. Au fost simpli agricultori.
Intrebarea este daca in acest caz sotul poate sa primeasca ajutor de deces, si daca copii de 9 si respectiv 12 de ani pot sa primeasca pensie de urmas pentru orfani.
Va multumim pentru raspuns.
Buna ziua

In satul nostru exista o cladire veche, parasita, fostul camin cultural. De ani de zile nu mai foloseste nimeni, si am dori sa renvam, ca sa redam aspectul din trecut. La cartea funciara proprietarul cladirii este Fundaţia Culturală Regală „Regele Mihai I”, din anul 1943. Atuncia a fost construita. Intrebarea mea este, cine este proprietarul legal? Am dori totodata sa trecem ca proprietar o asociatie culturala din sat. Teoretic nimeni nu este impotriva, insa ce pasi legali am putea face?
Citez de pe pagina: ([ link extern ] )

"Fundatiile se deosebesc de asociatii din punct de vedere al obiectivelor urmarite. Asociatiile se pot constitui in vederea realizarii unor activitati de interes general sau comunitar, dar si al unor activitati desfasurate in interes personal, nepatrimonial al membrilor lor. Insa fundatiile nu se pot constitui niciodata in interesul, fie el si nepatrimonial al fondatorilor lor. Scopul unei fundatii trebuie sa fie altruist, determinat, licit, si sa aiba un anumit caracter de permanenta. Poate fi de interes general sau comunitar."

O alta deosebire este cea mentionata de avocatul "romascanu"

Propria parere este, ca din ambele organizatii se poate realiza ceva "frumos", acesta depinde doar de devotamentul si tenacitatea membriilor sai. ;)
Mulţumesc că v-aţi trăduit să copiaţi o parte din O.G.26/2000 + Legea 246/2005.

ªi eu am citit aceste două articole de mai multe ori, însă nu m-au lămurit în totalitate.

Poate eu nu pot interpreta clar acseste legi. Deci, întrebările sunt încă valabile. :)
Bună ziua.

Am mai multe întrebări, referitoare la organizarea şi funcţionarea fundaţiei, mai precis despre raportul dintre membrii fondatori şi consiliul director. (+altele) (este vorba de o fundaţie cu 8 membrii fondatori)

1. Consiliul director poate fi alcătuit de către membrii fondatori?
2. Poate un membru fondator fi angajatul fundaţiei? (ex. contabil, secretar)
3. Dacă cenzorul este contabil autorizat trebuie angajat încâ un contabil autorizat, sau treburile monetare poate să facă să zicem un om mai priceput la bani.
4. Există vreo reglementare referitor la angajaţii fundaţiei? (câţi angajaţi, ce fel de posturi...)

Vă mulţumesc anticipat