avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Breezy

Activitate Breezy

Bună ziua, în cazul unei altercații, ca parte imiplicata, pot fac cerere pentru a vedea dosarul penal dacă acesta este încă la poliție ? Sau trebuie să aștept până este trimis catre procuror ?
Altercatie
Bună ziua! Sunt cadru militar și aseară am avut o altercație cu 2 bărbați. Aceștia au sărit la bătaie la mine și din autoapărare am lovit pe unul din ei. Acesta a căzut și și-a spart capul, iar celălalt încerca să mă lovească cu o bată de base-ball, în acel moment am fugit, iar ei au chemat poliția și ambulanța. După ce am văzut ca au sosite organele de poliției, m am întors și eu acolo, dar ei fiind primii au spus niște maruturii false, iar un martor fals, care nu era la fața locului a spus ca i-am dat cu paharul în cap unuia din ei (cel care și-a spart capul de asfalt). Singurul martor care a fost în momentul întâmplării era un amic de al meu care a încercat să aplaneze conflictu. Vizavi de locul întâmplării sunt niște camere video ale unei locuințe (cunoștință de a lor). Am fost condus la secție, am depus plângere, am făcut declarație, au fost audiați 2 martori (unul din ei fals). La final am mers și eu la spital pentru ca aveam niște leziuni la buza, unde erau și ei și au plecat împreună acasa. Ce credeti ca pot face să-mi dovedesc nevinovăția ? Am nevoie de avocat ? Dat fiind faptul ca sunt cadru militar o sa ajung la parchetul militar.
Bună ziua ! Doresc să deschid o frizerie mică într-un container în mediul rural la mine în curte.
Grupul sanitar trebuie să fie obligatoriu în container ? Sau pot face un act în care să specifice ca poate fi folosit grupul sanitar din locuința mea?
Acest lucru referitor la asigurare, chiar e adevărat? Nu am mai auzit asta. Ar fi perfect.
Salut, am accidentat un pieton pe trecere, in oraș, acesta a stat o ora la spital.
Ce poți păți ?
El spune ca i-am distrus niște bunuri pe care nici măcar nu le avea la el și cere bani.
Ce pot face in acest sens? Sunt obligat sa-i dau banii? Cât timp o sa stau fără permis?