avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut, am accidentat un pieton pe trecere, in oraș, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut, am accidentat un pieton pe trecere, in oraș, acesta a ...

Salut, am accidentat un pieton pe trecere, in oraș, acesta a stat o ora la spital.
Ce poți păți ?
El spune ca i-am distrus niște bunuri pe care nici măcar nu le avea la el și cere bani.
Ce pot face in acest sens? Sunt obligat sa-i dau banii? Cât timp o sa stau fără permis?
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 18:18, 28 Decembrie 2021
Dacă aveați poliță RCA valabil la data accidentului, asigurătorul este garantul dumneavoastră pentru toate cheltuielile/pretențiile victimei. Dați a copie de pe asigurarea RCA. Carnetul îl veți primi după ce se va clasa dosarul. Este posibil să primiți o amendă și suspendarea carnetului pe termen de 60-90 zile.
Acest lucru referitor la asigurare, chiar e adevărat? Nu am mai auzit asta. Ar fi perfect.
Acesta este un fragment din Norma nr. 20/2017 privind asigurările auto din România:

ARTICOLUL 12
Limitele de despăgubire
(1) În conformitate cu reglementările europene, asigurătorii RCA stabilesc limitele de despăgubire egale sau mai mari cu cele prevăzute la alin. (2).

(2) Limitele de despăgubire sunt:

a) pentru pagubele materiale produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire este de 1.220.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR;

b) pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire este de 6.070.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR.

(3) În cazul în care în acelaşi eveniment au fost prejudiciate mai multe persoane şi valoarea totală a prejudiciilor depăşeşte limitele de despăgubire specificate în contractul RCA, despăgubirea va fi stabilită în funcţie de cota-parte din valoarea prejudiciului care revine fiecărei persoane îndreptăţite la despăgubire pentru prejudiciile suferite în acelaşi accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala snicownf snicownf in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind ... (vezi toată discuția)
Pretentii materiale in urma unui accident rutier din care au rezultat 8 zile ingrijiri medicale?! roibuvictor roibuvictor Buna ziua, In urma cu circa o luna si jumatate,iesind dintr-o parcare,efectuand manevra de mers inapoi, am accidentat o persoana care trecea strada prin loc ... (vezi toată discuția)