avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pretentii materiale in urma unui accident rutier din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pretentii materiale in urma unui accident rutier din care au rezultat 8 zile ingrijiri medicale?!

Buna ziua,
In urma cu circa o luna si jumatate,iesind dintr-o parcare,efectuand manevra de mers inapoi, am accidentat o persoana care trecea strada prin loc nepermis.I-am cerut victimei sa o duc la spital, cu toate ca avea doar contuzii minore,aceasta refuzand.I-am dat pe loc suma de 300 RON,pentru eventualele ingrijiri medicale.Ulterior,la 30 min. de la producerea accidentului, victima s-a prezentat la spital declarand ca a fost accidentata.In acest timp,dandu-mi seama ca as putea avea probleme m-am prezentat la Serviciul Politiei Rutiere pentru a semnala accidentul.
In urma acestui fapt mi s-a intocmit dosar pentru vatamare corporala (8 zile ingrijiri medicale) si fuga de la locul accidentului (cu toate ca nu a fost asa).Dosarul a mers catre procuratura si s-a dat N.U.P., iar ulterior mi s-a restituit permisul.

Acum,victima, sau mai bine spus fiul acesteia, ma tot suna la telefon ca sa ma intalnesc cu acesta pentru a discuta despre eventualele pretentii.
Este normal sa ma dea in judecata cu toate ca victima a traversat strada prin loc nepermis?Are dreptul sa treaca peste "cuvantul" procurorilor,si anume ca nu am fost vinovat?Daca ma da in judecata, care sunt daunele care le poate cere?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:15, 12 Iulie 2011
Aveati RCA presupun, trimitetii la asigurator.

b) pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente produse în anul 2010, la un nivel de 2.500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României. Pentru accidente produse în anul 2011, limita de despăgubire pentru aceste riscuri se stabileşte la un nivel de 3.500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României. Pentru accidente produse în anul 2012, limita de despăgubire pentru aceste riscuri se stabileşte la un nivel de 5.000.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.
Stiu asta,
Dar pe mine ma intereseaza daca are castig de cauza.Eu am vrut sa ma inteleg cu ei pe loc, dar au asteptat raportul medico-legal in speranta ca va avea mai multe zile de ingrijiri medicale.A avut doar cateva contuzii,8 zile ingrijiri, nimic grav, s-a innegrit la un picior.Eu i-am dat bani pentru medicamente si i-am achizitionat si medicamentele prescrise de doctor, dar, dupa o analiza mai atenta a "masinii" care o conduc,au dedus ca pot fi "muls" de ceva bani.
Nu va avea acstig de cauza ba mai mult il puteti actiona dv in judecata pt ca doreste sa obtina foloase necuvenite si va ameninta. Atata timp cat la data evenimentului aveati o polita RCA valabila aceasta va acoperi toate pagubele produse si daca se va deshide un dosar de dauna precis ca va fi declarata culpa comuna si va fi obligat sa va plateasca jumatate din valoare daunei la masina dv. Nu va lasati intimidat si cand va mai contacteaza cereti-i sa va semneze un act de mana cu sumele pe care i le-ati dat pana acum. Sa vedeti ca va renunta sa va mai sicaneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala snicownf snicownf in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)
Despagubire vatamare corporala, asigurator si asigurat crina1291 crina1291 In urma cu 2 saptamani, am avut un accident de circulatie, din care eu rezult ca parte vatamata. cu firma de asigurari am deschis dosar de dauna pt masina ... (vezi toată discuția)