avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate sorin_hh

Activitate sorin_hh

:-) Va multumesc foarte mult pentru raspuns, aveti perfecta dreptate ca ma apuc sa verific notarul pe forum, dar alt notar mi-a spus ca nu e nevoie de instanta. Of of, ce sa mai cred?

Mai am o mare rugaminte: din câte am înteles de la notar, pentru simpla acceptare a mostenirii sora mea nu trebuie pusa sub interdictie, tutorele ar fi numai numai pentru asta 8altul decât mine pentru ca ar fi un conflict de interes). Daca în viitor ea va trebui pusa sub interdictie, atunci pot fi eu tutore/reprezentant legal. Nu vreau sa va rapesc timpul, dar poate aveti doua minuet pentru o lamurire.

Înca o data va multumesc pentru sprijin si va urez toate cele bune, un An Nou cu belsug!

Bună ziua, am o întrebare: după decesul mamei mele am fost la notar să deschid procesul de succesiune (un apartament). Mostenitori legali sunt eu si sora mea. Sora mea are un handicap certificat de diferite comisii, are o capacitate intelectuală redusă. Notarul mi-a spus că nici măcar acceptarea succesiunii din partea ei nu se poate face fără o decizie a unei instante: ori este în stare să înteleagă despre ce este vorba si ce semnează, ori nu, iar atunci trebuie numit un tutor juridic.

Mi-ar putea spune cineva dacă într-adevar asa este, iar dacă da, cărei instante (Bucuresti) să mă adresez. sau daca ar fi mai simplu prin avocat?

Multumiri pentru un eventual răspuns si un An Nou fericit!