Mulțumesc pentru răspuns. Și mie mi se pare o sumă prea mare, nejustificată. Tocmai de aceea am căutat lămuriri in cadrul asociației, dar nu mi s-au putut oferi. Singurul răspuns clar a fost că aceasta este oferta per total și că trebuie achitata.
Buna ziua! ma adresez dumneavostra in speranta ca ma puteti indruma.
Doresc sa aflu despre toata documentatia necesara pe care orice administrator al unui bloc ar trebui sa o prezinte la cererea oricarui proprietar in momentul in care acesta doreste sa se lamureasca in legatura cu sumele de plata pe care trebuie sa le achite.
Este vorba despre un bloc de 9 etaje la care s-a inceput zugravirea pe casa uneia dintre scari. Costul acestei zugraviri este de aproximativ 82.000 de lei, care vor putea fi platiti in 6 rate egale incepand cu luna aprilie ac. Pe lista de plata lunara (acum noiembrie) afisata deja au aparut sumele de plata pentru aceasta zugravire, repartizate conform cpi.
Operatiunea de reparatie a inceput deja la inceputul lunii decembrie 2021, iar imediat a fost afisata o hartie cum ca aceasta reparatie a inceput, iar costul total al acesteia este in cuantum de 82000 de lei.
Au existat 3 oferte ,dar s-a ales aceasta pentru ca echipa nu a perceput nici un avans, dar ne permite sa achitam in 6 rate egale, dupa cum am specificat mai devreme, incepand cu luna aprilie.
Concret, intrebarile mele sunt:
- este normal sa se afiseze sume de plata incepand cu luna noiembrie, desi ratele ar trebui achitate firmei respective incepand cu luna aprilie?
- este normal ca in contractul compus dintr-o singura pagina sa nu apara costul acestei interventii asupra scarii, ci scris pe verso in pix ?
- este normal ca, desi lucrarea este in prezent in deplina desfasurare sa nu existe un deviz in care sa se specifice macar costul manoperei pentru fiecare operatiune in parte? nu exista nici un necesar pentru materiale.
-este normal ca presedintele sa puna un locatar sa discute direct cu meseriasul care a venit cu aceasta oferta direct telefonic pentru a primi lamuriri?
- unde ma pot adresa pentru a depune plangere sau a face o sesizare, eventual sa pot chema pe cineva care are cunostintele necesare si dreptul legal de a verifica toate aceste documentatii ( in afara de acel contract scris in pix pe verso, nu mi s-a aratat absolut nimic)