avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Activitate Sebby992

Activitate Sebby992

Răspuns la discuția Despăgubire daune
In cazul acesta eu imi pot redobandi permisul de conducere inainte sa se solutioneze actiunea civila?

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:


Astfel cum v-am explicat anterior, persoana vătămată nu se poate îndrepta împotriva dvs., ci doar împotriva asigurătorului auto, la care aveți încheiată polița RCA, întrucât acesta a fost și scopul legiuitorului, ca persoana păgubită să poată fi despăgubită.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

În cadrul unui proces de genul eu voi fi citat doar ca intervenient și compania de asigurare unde am încheiată o polița RCA ca pârât?

Nu este obligația asigurării de a plăti aceste eventuale despăgubiri?

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Va poate solicita aceste despagubiri si la instanta civila, prin formularea unea actiuni în pretenţii constând în despăgubiri materiale şl morale.

Răspuns la discuția Despăgubire daune
Multumesc frumos pentru raspus dar pe mine ma intereseaza sa stiu daca are cumva si posibilitatea de a-mi cere mie aceste despagubiri si ulterior sa fiu obligat de o instanta de a-i plati o anumita suma de bani.

Ce se poate intampla in cazul in care refuz sa-i platesc daune morale / materiale? (in cazul in care vrea ca eu sa-i platesc aceste despagubiri)
Bună seara, sunt vinovat într-un accident rutier (eu eram la volan) în care persoana din dreapta ce era cu mine în mașină (pasagaerul) este victima, si-a rupt mana.

În ipoteza în care fapta nu se încadrează ca infracțiune, pot fi obligat sa-i plătesc daune morale sau materiale? Ma poate da în judecata pe parte civila pentru aceste despăgubiri?

Din unele subiecte de pe forum am înțeles ca polița RCA ar acoperi și aceste despăgubiri, se aplica și în situația asta? În caz contrar ce condiții ar trebui îndeplinite ca polița RCA sa acopere aceste daune?

Am inteles care este situatia pe parte penala, multumesc mult, totusi mai o neclaritate pe parte civila. Exista termen limita pe care il are la dispozitie pentru a-mi cere daune materiale / morale ? Daca da as vrea sa stiu care este acesta.

Agentul de la politie mi-a spus ca are termen de 90 de zile sa depuna plangere (cred ca se referea la plangerea penala) si in cazul in care nu depune dosarul se claseza. Banuiesc ca daca nu se specifica in dosar pana la sfarsitul acestor 90 de zile cum ca doreste despagubiri nu imi poate cere ulterior, corect?
Multumesc frumos pentru informatie dar nu prea imi este clar termenul de "ingrijire medicala", ce reprezinta mai exact si in functie de ce este determinat numarul de zile?

Din cate am inteles are o tija la incheietura mainii drepte pentru fixarea ligamentelor, aceasta urmand sa fie indepartata iar dupa ar trebui sa inceapa o recuperare. Trebuie doar sa ii fie indepartata acea tija in mai putin de 90 de zile sau sa isi termine recuperarea?
Imi cer scuze pentru neclaritate, da eu sunt soferul iar unchiul pasager
Bună ziua, am avut un accident rutier cu victime,mai exact un unchi de-al meu a fost internat în spital 3 zile,din câte am înțeles ar avea ceva probleme cu ligamentele de la mana dreaptă.

Întrebările mele ar fi utmatoarele:
1.In cazul în care face plângere risc închisoare?
2.Find vorba de un membru din familie procurorul ce se ocupa de dosar îl poate pune în mișcare și fără plângerea acestuia?
3.Se poate clasa dosarul și dacă depune plângere?

Mulțumesc frumos.