avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate Gageanu Ion

Activitate Gageanu Ion

Am solicitat copie în prima cerere făcută prin posta. M-au chemat la ghișeu și acolo au spus ca nu găsesc dosarul și sa fac alta cerere pentru original. Am venit din nou după 3 săptămâni la ghișeu și a spus ca nu poate să-mi eliberează pentru ca cererea mea este la "șefa" care momentan nu este în instituție și sa revin alta data.

Dapix a scris:

Daca cartea de munca s-a ratacit si n-o mai gasesc, n-au de unde sa v-o dea.
Cam asta ar fi explicatia.

Oricum, au copie xerox la dosar.
Cereti o copie xerox ca sa va rezolvati treburile, daca e chiar neaparat nevoie.

Am solicitat copie în prima cerere făcută prin posta. M-au chemat la ghișeu și acolo au spus ca nu găsesc dosarul și sa fac alta cerere pentru original. Am venit din nou după 3 săptămâni la ghișeu și a spus ca nu poate să-mi eliberează pentru ca cererea mea este la "șefa" care momentan nu este în instituție și sa revin alta data.

Dapix a scris:

Daca cartea de munca s-a ratacit si n-o mai gasesc, n-au de unde sa v-o dea.
Cam asta ar fi explicatia.

Oricum, au copie xerox la dosar.
Cereti o copie xerox ca sa va rezolvati treburile, daca e chiar neaparat nevoie.

M-ați lămurit, buștean. De ce societatea nu mi eliberează adeverințele dacă nu este nevoie? Vi dumneata sa-i obligi fără carnet de munca?

Gageanu Ion a scris:

De la societate s-a spus ca fără Carnetul de Munca nu poate să-mi elibereze adeverințele. Dar daca este lege să-mi elibereze la cerere CM, de ce găsesc motive ca să îl elibereze. Nu ca să nu pot obține aceste adeverințe de recalcularea PENSIEI?

Cornel Vasile a scris:

Nici nu este nevoie de asa ceva .. in cererea de eliberare mentionati perioada lucrata si solicitati emiterea adeverntei cu veniturile obtinute in urma acordului global si al celui de-al 13-lea salariu.

De la societate s-a spus ca fără Carnetul de Munca nu poate să-mi elibereze adeverințele. Dar daca este lege să-mi elibereze la cerere CM, de ce găsesc motive ca să îl elibereze. Nu ca să nu pot obține aceste adeverințe de recalcularea PENSIEI?

Cornel Vasile a scris:

Nici nu este nevoie de asa ceva .. in cererea de eliberare mentionati perioada lucrata si solicitati emiterea adeverntei cu veniturile obtinute in urma acordului global si al celui de-al 13-lea salariu.

Sunt în pensie și îmi trebuie Carnetul de Munca pentru obținerea de adeverințe pentru munca în acord global și perioada când am primitt al 13 lea salariu. Pentru asta am solicitat Carnetul de munca ne eliberat după doua cereri și o sesizare la CNP...Am facut o cerere prin posta.Am fost invitat la ghiseu la Sibiu.Surpriza: Nu pot primi Carnetul de Munca pe motiv ca nu-mi gasesc dosarul.Am fost pus sa fac alta cerere in data de 26.09.2024.Am revenit la ghiseu dupa 3 saptamiani si s-a spus ca nu poate sa-mi elibereze CM pentru ca cererea este la "sefa" si sefa momentan nu este in unitate.Sa revin alta data.Am facutn sesizare la Ministerul Muncii.Am primit raspuns ca sesizarea a fost"pasata"la CasaNationala de Pensii ca este de competenta lor.Casa Nationala de pensii a facut o sesizare la Casa de Pensii Sibiu sa-mi rezolve situatia.Astazi au trecut 30 zile de la ultima cerere si nu am primit nici un raspuns de la Casa de Pensii Sibiu.Ce trebuie sa fac ca sa obtin Cartea de Munca ca sa pot obtine de la Societate Adeverinte de munca in acord global si pentru perioada care am primit al 13 lea salatiu.Va multumesc anticipat.
Sunt în pensie și îmi trebuie Carnetul de Munca pentru obținerea de adeverințe pentru munca în acord global și perioada când am primitt al 13 lea salariu. Pentru asta am solicitat Carnetul de munca ne eliberat după doua cereri și o sesizare la CNP..
Am depus.Ei au trimis o adresa catre Casa de Pensii Sibiu si nu am primit nici un raspuns.Deci este ca atunci cand nu am sesizat nimic la CNPP.
Ion Gageanu Talmaciu,Sibiu.
Ce sa fac daca am facut 2 cereri pentru solicitarea Carnetului de munca la Casa de Pensii Sibiu si nici dupa a doua cerere nu am primit Carnetul de munca pe motiv ca nu-mi gaseste dosarul de pensie. Multumesc.