avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate victor.gora

Activitate victor.gora

Chiar daca contractele lor sunt incheiate inainte de 2022? Mentionez ca pe perioada contractelor nu au fost niciodata incadrati pe salariul minim decat incepand cu 1 ianuarie 2025. Intreb acest lucru deoarece am auzit o discutie pe aceasta tema, iar lectorul respectiv mentiona ca un angajat cu o vechime de minim 24 luni nu are voie sa fie pe minimul pe economie. Va rog daca ma puteti clarifica din punct de vedere legala. Va multumesc foarte mult!
Buna ziua,
Va rog o intrepretare la art. 164, alin (8) din Codul Muncii.
Noi avem urmatoarea situatie. La 1 ian. 2025 am marit salariile la o parte din angajati la minimul brut pe econimie, acestia aveau peste minimul pe economie pana la 31 decembrie, si anume 3800 lei, dar au contractele incheiate de mai mult de 2 ani.
La 1 ianuarie noi trebuia sa le marim peste minimul brut legal ?
Buna ziua,
Avem un coleg, care din motive necunoscute a lipsit de la munca in ultimele 4 zile, raspunde la telefon si spune ca va veni de maine, acest raspuns repetandu-l in mai multe zile. Acest salariat este in perioada de proba. Putem sa ii desfacem contractul de munca? Daca da, in ce termeni legali? si ce trebuie sa avem in vedere? Multumesc!
Conform Codului Muncii, art. 56, alin (1), lit c., cum interpretez "constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia" ? De la data inregistrarii deciziei de pensioanre anticipata in unitate, data incetarii CIM-ului se poate face ulterior, in termen de 5 zile lucratoare? Va multumesc!
Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o diploma eliberata de catre "Ministerul Apararii Nationale" in specialitatea finante, echivaleaza studiile superioare? Pentru aceasta persoana i s-a acordat gradul de locotenent pe aceeasi diploma. Intreb pentru ca este angajat pe o functie de economist. Multumesc!