avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog o intrepretare la art. 164, alin (8) ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog o intrepretare la art. 164, alin (8) din Codul ...

Buna ziua,
Va rog o intrepretare la art. 164, alin (8) din Codul Muncii.
Noi avem urmatoarea situatie. La 1 ian. 2025 am marit salariile la o parte din angajati la minimul brut pe econimie, acestia aveau peste minimul pe economie pana la 31 decembrie, si anume 3800 lei, dar au contractele incheiate de mai mult de 2 ani.
La 1 ianuarie noi trebuia sa le marim peste minimul brut legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 26 Martie 2025
La 1 ianuarie noi nu trebuia sa le mariti peste minimul brut legal .. termenul de 2ni se refera strict numai la salariul minim , adica sa aiba salariul minim in aceasta perioada , nu si peste.
Chiar daca contractele lor sunt incheiate inainte de 2022? Mentionez ca pe perioada contractelor nu au fost niciodata incadrati pe salariul minim decat incepand cu 1 ianuarie 2025. Intreb acest lucru deoarece am auzit o discutie pe aceasta tema, iar lectorul respectiv mentiona ca un angajat cu o vechime de minim 24 luni nu are voie sa fie pe minimul pe economie. Va rog daca ma puteti clarifica din punct de vedere legala. Va multumesc foarte mult!
Este prost informat acel lector ..sa citeasca bine textul de lege ... " Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului poate fi acordat unui salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni, de la data încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective salariatului i se acordă un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată." ... adica, timp de 24 de luni salariatul trebuie sa aiba salariul minim , dupa aceasta perioada se va majora salariul peste minim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog o informare din domeniul resurselor umane! ... atriaofficeconsulting atriaofficeconsulting Buna ziua, va rog o informare din domeniul resurselor umane! Este obligatorie majorarea salariului minim la angajatii din domeniul constructiilor cu o vechima ... (vezi toată discuția)
Potrivit art. 164 din codul muncii (21) Începând cu data de ... mari1705 mari1705 Potrivit art. 164 din Codul Muncii (21) Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o rugăminte la dumneavoastră dacă puteți să ... Munteanu Margareta Munteanu Margareta Bună ziua am o rugăminte la dumneavoastră dacă puteți să mi spuneți dacă salariul minim pe economie creste de la1 ianuarie 2025 dacă guvernul a dat ... (vezi toată discuția)