avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua am o rugăminte la dumneavoastră dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua am o rugăminte la dumneavoastră dacă puteți să ...

Bună ziua am o rugăminte la dumneavoastră dacă puteți să mi spuneți dacă salariul minim pe economie creste de la1 ianuarie 2025 dacă guvernul a dat ordonanța trenuleț. Mulțumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 3 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 156/2024
Articolul LXIX(1) Prin derogare de la prevederile art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2025, pentru sectorul construcții, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește în bani, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,334 ore pe lună, reprezentând în medie 27,714 lei/oră.(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) de către societăți constituie contravenție și se sancționează potrivit dispozițiilor art. 260 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și atrage anularea acordării facilităților fiscale.

===========

în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1185/ 28.11.2024 a fost publicată H.G. nr. 1506/ 27.11.2024 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2025, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 4050 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,334 lei ore pe lună, reprezentând 24,496 lei/oră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca nu primesc salariu minim obligatoriu in mana ... George0023 George0023 Ce pot face daca nu primesc salariu minim obligatoriu in mana de la firma. Salariu minim net este raportat la o norma de lucru de 168 sau 180 ore ?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Marire salar minim pe economie de la 01.01.2019 ionela11 ionela11 Buna ziua, Buna ziua, S-a marit salariul minim brut pe economie de la 01,01,2019? cat s-a facut?......ar trebuii sa fac acte aditionale la contract si ... (vezi toată discuția)