Normal datoriile nu aunt mari ,dar exista o taza de timbru inregistrata la fisc dintr un proces in care era tatal decedat implicat.
In acest moment procesul se perima pentru ca au trecut mai mult de 6 luni de cand a fost suspendata cauza in urma decesului.
Problema este ca aceaata taxa este de 34 000 ron.
Datoriile inscrie in actul de lichidare consta in impozit pe un teren de 240 ron +taxa judiciara inscrisa in documentul fiscal in valuare de 10875 ron .
Certificatul fiscal a fost emis cu datoriile dw 11308 ron .
Intrebarea noatra este cum putem putem anula aceasta taxa ce putem.face?
De ce noi trebuie sa platim.atata vreme cat nu continuam acest proces?
Multumesc
Multumesc, pentru raspuns .
Da vom.avea certificat de mosteniroe pentru ca succesiunea a fost dezbatuta.
Se va dona si activul si pasivul dobandit in urma sucesiunii corect?
Adiica clar noi nu vom prelua datoriil ci doar mama.
In urma decesului tatalui, tocmai ce am incheiat succesiunea conform legii fara a se face efectiv vreun partaj.Fiecare a primit cota parte conform legii(mentionez ca suntem 2 fiice si sotia supravietuitoRe)
Datorita datoriilor inregistrate la organul.fiscal , dorim sa cedem aceste drepturi succeaorale mame( active / pasive), ca sa nu ne incarcam noi pe rol cu aceste datorii!
Dupa decesul mamei noi ce drepturi mai avem., daca vom proceda asa?
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns, am inteles ca va trebui sa achitam pana la data decesului...., bineinteles ca acesta este doar un punct de vedere, de aceea intreb , este corect sa facem dovada platii pana la momentul decesului ( taxa a fost esalonata fiind o valuare mare) sau trebuie achitata integral?
Mentionez ca procesul este deja in suspendare.Acum vrem sa depunem o declaratie cum ca niciunul din mostenitorii nu doreste sa continue acest proces.
Imi puteti va rog confirma in ce consta cererea de anulare? A taxei sau a procesului in sine?
Intreb acest lucru pentru ca dorim sa modificam un contract fara dezbaterea succesiunii, ca sa facem acesta succesiune stiu ca trebuie platite toate sumele datorate catre stat, sume care include si aceasta taxa de timbru.
Putem reface acest contract folosind doar certificatul de calitate de mostenitor si avand in vedere legea art 1125 din codul civil?
Multumesc
Tata a decedat, acesta fiind implicat intr un proces a avut de achitat o taxa de timbru,
Ca si succesor, ca sa pot elibera certficatul de mostenitor, sunt obligata sa platesc aceasta taxa?
Mai mult de atat procesul este suspendat si vom face cerere de incheiere proces.
Multumesc pentru raspuns