Tata a decedat, acesta fiind implicat intr un proces a avut de achitat o taxa de timbru,
Ca si succesor, ca sa pot elibera certficatul de mostenitor, sunt obligata sa platesc aceasta taxa?
Mai mult de atat procesul este suspendat si vom face cerere de incheiere proces.
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,
Daca taxa de timbru judiciar nu este achitata, procesul nu se poate incheia. Solutia este de anularea cererii.
Dar, in cazul dvs. daca, in calitate de succesor, nu achitati taxa de timbru judiciar datorata, atunci procesul ramane suspendat, iar ulterior, dupa trecerea unui timp de 12 luni, acesta se perima.
Multumesc pentru raspuns, am inteles ca va trebui sa achitam pana la data decesului...., bineinteles ca acesta este doar un punct de vedere, de aceea intreb , este corect sa facem dovada platii pana la momentul decesului ( taxa a fost esalonata fiind o valuare mare) sau trebuie achitata integral?
Mentionez ca procesul este deja in suspendare.Acum vrem sa depunem o declaratie cum ca niciunul din mostenitorii nu doreste sa continue acest proces.
Imi puteti va rog confirma in ce consta cererea de anulare? A taxei sau a procesului in sine?
Intreb acest lucru pentru ca dorim sa modificam un contract fara dezbaterea succesiunii, ca sa facem acesta succesiune stiu ca trebuie platite toate sumele datorate catre stat, sume care include si aceasta taxa de timbru.
Putem reface acest contract folosind doar certificatul de calitate de mostenitor si avand in vedere legea art 1125 din codul civil?
Multumesc
Perimare
tinaa
buna ziua . va rog sa imi spuneti ce inseamna perimarea intr-un dosar civil . ma intereseaza ce se intampla cu taxa de timbru judiciar reclamatul a decedat in ... (vezi toată discuția)