avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PERIMARE
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PERIMARE

buna ziua . va rog sa imi spuneti ce inseamna perimarea intr-un dosar civil . ma intereseaza ce se intampla cu taxa de timbru judiciar reclamatul a decedat in timpul procesul a achitat esalonat jumatate din taxa (cam 5800 lei) iar eu parat reclamant nu am achitat nimic ( trebuia sa achit 9800 lei dar nu am avut ) .am primit citatie sa ma prezint pentru judecarea perimarii cauzei .

va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 15:18, 2 Martie 2017
Perimarea este sanctiunea impusa de CPC pentru cererea de chemare in judecata, apelul sau recursul, ramas in nelucrare din motive imputabile partii care a formulat-o, timp de 6 luni. Nu se va mai intampla nimic cu taxa de timbru!
multumesc pentru raspuns . imi cer scuze dar nu am inteles nu se mai plateste aceasta taxa?
multumesc
buna ziua .

revin cu rugamintea unei lamuriri cu privire la taxa de timbru. s-a dispus perimarea intr-un dosar dar nu scrie nimic in solutia data referitoare la taxele de timbru . am avut de achita o suma destul de mare 9800 lei esalonata in rate dar nu am achitat nimic. din cate am inteles faptul ca taxa a fost esalonata e titlu executoriu dar perimarea insemana ca nu se mai tine cont aceasta taxa . nu am inteles ce inseamna "
Nu se va mai intampla nimic cu taxa de timbru!"
.
trebuie sa primesc acasa ceva instiintare sau ce urmeaza .

3) In cazul esalonarii sau amanarii, instanta transmite hotararea de incuviintare, care constituie titlu executoriu, organelor competente, potrivit art. 41, pentru urmarirea executarii obligatiei de plata ori, dupa caz, pentru punerea in executare a hotararii privind plata taxei ori a partii din taxa datorata, la termenele stabilite.
(4) In cazul in care reclamantul a beneficiat de reducerea taxei judiciare de timbru, instanta de judecata va obliga pe paratul care pierde procesul la plata sumei pentru care s-a acordat reducerea. Dispozitivul hotararii constituie titlu executoriu. Prevederile art. 41 sunt aplicabile.


va rog pe cei care stiti sau ati trecut printr-o situatie asemanatoare sa imi spuneti cum se procedeaza fiind o suma f mare pentru mine se poate face contestatie ceva ?

multumes
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
tinaa, utilizator
Nu mai plătiți nicio taxa.

Doar dacă ați fost obligat de instanta vor exista probleme ca va pot executa silit.
multumesc frumos pentru raspuns.
nu am fost obligata ( nu am primit nimic pana in prezent) sau cel putin eu nu stiu sa existe o astfel de obligatie doar faptul ca s-a esalonat taxa in primele termene din dosar in 27.02.2015. si am inteles ca odata esalonata taxa acesta devine titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru datorata in proces perimat ? tinaa tinaa buna ziua . revin cu rugamintea unei lamuriri cu privire la taxa de timbru. s-a dispus perimarea intr-un dosar dar nu scrie nimic in solutia instantei ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru datorata dosar perimat Petrina29 Petrina29 buna ziua.va rog sa ma imi spuneti daca este corect sa platesc o taxa de timbru de 9000. lei intr-un dosar perimat ( fostul sot care m-a dat in judecata a ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru admisa esalonat la plata Andreea Constantin Andreea Constantin Speta este urmatoarea: Societatea X a actionat in judecata societatea Y, obiectul actiunii fiind pretentii (neachitarea lucrarilor executate de X). Taxa de ... (vezi toată discuția)