buna ziua.va rog sa ma imi spuneti daca este corect sa platesc o taxa de timbru de 9000. lei intr-un dosar perimat ( fostul sot care m-a dat in judecata a decedat in timpul procesului) au fost introdusi mostenitorii ( unulmajor a renuntat la judecata ) si fiul meu minor. in final dosarul s-a perimat . pot cumva sa nu achit aceasta taxa avand in vedere ca cel care m-a chemat in judecata a decedat? astazi am aflat de la directia de taxe si impozite ca am acesta suma de plata si ca ei au fost instiintati din 06.04.2016 dar in acel moment nu era dosarul perimat , perimare a fost in 2017 . nu am achitat nimic din suma ( era esalonata in rate dar tot nu o pot plati am copilul in scoala si la after school) eu nu am o instiinate in acest sens doar ca in dosar s-a dispus sa platesc in rate . multumesc anticipat pentru raspuns
va rogsa mutati daca nu e incadrata intrebarea in categoria corecta . multumesc
Dacă fostul soț v-a dat în judecată și dosarul nu s-a finalizat cu obligarea dvs la plata taxei de timbru, de ce vi se cere dvs să o plătiți? Vedeți poate e o confuzie la taxe și impozite, taxa de timrbu o achită reclamantul și dacă reclamantul câștigă și cere cheltuieli de judecată ea se recuperează de la pârât.
multumesc pentru raspus, am uitat sa precizez ca dna avocat a facut intampinare si am adevenit recurent parat cred si acesta este sentinta " Dispune reducerea şi eşalonarea taxei timbru, urmând ca pârâta reclamantă să achite suma de 8746,21 lei în 24 rate lunare consecutive, în sumă de 364,42 lei fiecare, prima rată fiind scadentă la 15.02.2015 . Cu drept la cerere de reexaminare în 5 zile de la comunicare. " si perimarea :
Admite excepţia perimării cauzei. Constată perimată cererea de chemare în judecată. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare. Calea de atac se va depune la Judecătoria Sectorului 5. in acest caz trebuie achitata?
multumesc frumos
Perimare
tinaa
buna ziua . va rog sa imi spuneti ce inseamna perimarea intr-un dosar civil . ma intereseaza ce se intampla cu taxa de timbru judiciar reclamatul a decedat in ... (vezi toată discuția)