avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa timbru judiciar -dosar perimat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa timbru judiciar -dosar perimat

buna ziua. revin cu intrebarea daca se poate face ceva intr-un dosar perimat unde reclamantul parat( eu ) trebuie sa plateqasca taxa timbru judiciar dosar perimat ( reclamantul a murin in timpul procesului si nu m-am judecat cu fiul meu minor de 6 ani introdus ca martor in proces in calitate de mostenitor ) raspunsul instantei la petitia mea este "Având în vedere petiţia dumneavoastră din data de 23.02.2018, referitoare la taxa judiciară de timbru din dosarul nr. 9152/302/2014, petiţie înregistrată la Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti sub nr. ....., vă aducem la cunoştinţă că nu există o dispoziţie legală care să stabilească expres faptul că taxa de timbru eşalonată nu se mai plăteşte în caz de perimare a cererii de chemare în judecată.

Cu toate acestea, modalitatea de interpretare şi aplicare a legii la cazul concret este atributul instanţei de judecată învestite cu soluţionarea cazului respectiv. Prin urmare, dacă sunteţi supusă unei executări silite având ca obiect contravaloarea taxei judiciare de timbru eşalonate, aveţi posibilitatea de a contesta executarea respectivă, pentru a deduce analizei unei instanţe de judecată eventuala dumneavoastră opinie conform căreia taxa de timbru eşalonată nu ar mai fi datorată în caz de perimare a cererii.. " va rog daca cineva imi poate spune ce sanse sunt sa nu platesc acesta taxa ( am inceput sa platesc din decembrie 2017 cate 200 lei ) .
multumesc

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru datorata dosar perimat Petrina29 Petrina29 buna ziua.va rog sa ma imi spuneti daca este corect sa platesc o taxa de timbru de 9000. lei intr-un dosar perimat ( fostul sot care m-a dat in judecata a ... (vezi toată discuția)
Perimare tinaa tinaa buna ziua . va rog sa imi spuneti ce inseamna perimarea intr-un dosar civil . ma intereseaza ce se intampla cu taxa de timbru judiciar reclamatul a decedat in ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru datorata in proces perimat ? tinaa tinaa buna ziua . revin cu rugamintea unei lamuriri cu privire la taxa de timbru. s-a dispus perimarea intr-un dosar dar nu scrie nimic in solutia instantei ... (vezi toată discuția)