avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru datorata in proces perimat ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru datorata in proces perimat ?

buna ziua .

revin cu rugamintea unei lamuriri cu privire la taxa de timbru. s-a dispus perimarea intr-un dosar dar nu scrie nimic in solutia instantei referitoar la taxele de timbru . am avut de achitat o suma destul de mare 9800 lei esalonata in rate dar nu am achitat nimic. din cate am inteles faptul ca taxa a fost esalonata e titlu executoriu dar perimarea insemana ca nu se mai tine cont aceasta taxa .
.
trebuie sa primesc acasa ceva instiintare sau ce urmeaza .

3) In cazul esalonarii sau amanarii, instanta transmite hotararea de incuviintare, care constituie titlu executoriu, organelor competente, potrivit art. 41, pentru urmarirea executarii obligatiei de plata ori, dupa caz, pentru punerea in executare a hotararii privind plata taxei ori a partii din taxa datorata, la termenele stabilite.
(4) In cazul in care reclamantul a beneficiat de reducerea taxei judiciare de timbru, instanta de judecata va obliga pe paratul care pierde procesul la plata sumei pentru care s-a acordat reducerea. Dispozitivul hotararii constituie titlu executoriu. Prevederile art. 41 sunt aplicabile.

va rog pe cei care stiti sau ati trecut printr-o situatie asemanatoare sa imi spuneti cum se procedeaza fiind o suma f mare pentru mine se poate face contestatie ceva ?

multumesc

am revenit cu mesajul deoarece cred ca nu l-am postat la categoria care trebuie
rog moderatorii sa il posteze unde se incadreaza acest mesaj.

multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Perimare tinaa tinaa buna ziua . va rog sa imi spuneti ce inseamna perimarea intr-un dosar civil . ma intereseaza ce se intampla cu taxa de timbru judiciar reclamatul a decedat in ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat- partaj, ajutor public judiciar nsm nsm Am divortat anul trecut , fosta sotie nu doreste sa ne intelegem amiabil in ceea ce priveste partajul . Avand un salariu net de 1014 lei doresc sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)
Ai dreptul la justitie daca nu ai bani? Sergiu92 Sergiu92 Sunt in situatia unui faliment personal. Inclusiv datorii si impozite pe care nu le pot achita. Singura \\"avere\\" sunt doua imobile, bun comun cu fosta ... (vezi toată discuția)