avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Roxana282828

Activitate Roxana282828

Răspuns la discuția Date din dosarul penal , in presa
Mulțumesc x 3
Mi-ați mai putea spune oare ce as putea face , daca inculpatul , mă urmărește , adică vine in apropierea blocului , vine cu mașina și stă în ea și se face că mă filmează exact când plec și vin de la munca iar câteodată îmi face semnul crucii ...:)
Legal vorbind..

Mulțumesc anticipat

Bănuiesc ca procurorul ar trebui sa se sesizeze .....daca considera vreo încălcare de lege...
trandafir2 a scris:

Da, faza de urmarire penala este secreta, si nu publica!
In mare, nu pot sa va spun consecintele pentru ca este o plaja larga,
de la o eventuala raspundere penala si pana la o delictuala civila.
Luati legatura cu un avocat si devoalati-i detaliile, pentru o opinie.

Îmi cer scuze , in faza in care suspectul a devenit Inculpat punandu-se în mișcare acțiunea penală prin ordonanța procurorului . Datele date publicității nu conțin nume ale persoanelor , Nr de dosar , CNP sau alte date de identificare .....datele ajunse în presa sunt despre modul cum nu s-au administrat probe .... .

In mare , care sunt consecințele când se divulga informații ? Multmesc

trandafir2 a scris:

Proces penal in ce faza? Si ce anume date confidentiale?

Buba ziua , ce risca partea vătămată dintr-un proces penal in care a fost pusă în mișcare acțiunea penala împotriva inculpatului , daca a divulgat date din dosar , presei .

Mulțumesc
Răspuns la discuția Agresiune/inculpat/probe pierdute
Mulțumesc , nu vreau să mă împac ...vreau sa judece judecatorul , nu am înțeles dacă voi primi avocat din oficiu sau să îmi angajez un avocat...

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu este vorba de impacare, ci de retragerea plângerii. Plângerea o puteți retrage pana la pronunțarea unei hotărâri definitive.

As dori și eu câteva sfaturi într-o problema penală..

As dori să știu dacă am fost victima unei agresiuni din care a rezultat un certificat medico-legal cu 5 zile îngrijiri.Mai exact, noaptea , am fost pulverizata in ochi cu spray lacrimogen și lovită cu pumnul in zona fetei de către agresor, (vecin) , a venit politia a ridicat spray-ul in vederea amprentării . După aproximativ un an am fost întrebată de către polițist daca sunt de acord cu testul poligraf in contextul in care spray-ul lacrimogen pe care erau amprentele făptașului , nu a mai ajuns la dosar (polițistul l-a pierdut!!!!!si agresorul recunoaște existența spray-ului însă nu și folosință acestuia).

In urma poligrafului efectuat de mine și de agresor , am înțeles că a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva vecinului meu și a dobândit calitatea de inculpat .

As dori să știu dacă voi primi avocat din oficiu sau daca îmi angajez unul...îmi pot recupera onorariul acestuia și dacă într-adevăr procurorul ne poate propune "împăcarea" înainte de judecată ?

Vă mulțumesc anticipat pt răspunsurile avizate .