avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate florin0369

Activitate florin0369

Buna ziua!
In anul 2009 am inceput construirea unei case in regie proprie in baza proiectului si a autorizatiei de construire emisa de primarie. Autorizatia a expirat dupa 12 luni si nu am mai reinnoit 0.
In primul an am reusiat sa fac doar fundatia dupa care m-am oprit. . In anul 2018 am ridicat casa pana la acoperis inclusiv. Autorizatia de contruire am luat-0 pe numele tatalui meu care ulterior a decedat. La primarie am constatat ca in evidentele lor nu figureaza casa si nu pot sa o prind in actele de succesiune. Am vorbit cu cei de la primarie care mi-au spus ca trebuie sa fac rost de certificatul energetic si apoi sa fac receptia lucrarii iar apoi sa platesc impozit pe ultimii 5 ani pentru a-mi da certificatul fiscal si celelalte documente necesare succesiunii.
Este corecta solutia data de primarie in situatia in care casa este la rosu, nu este tencuita si nu am utilitatile trase? Daca certificatul energetic il obtin acum, cum vor ei sa fac receptia lucrarii retroactiv in perioada 2009-2010 cat a fost valabila autorizatia de construire si de ce trebuie platit impozitul retroactiv? Ei spun ca daca nu se face receptia in baza acelei autoriztii trebuie un alt proiect. Este corect?
Care este cea mai simpla solutie?
Va multumesc frumos!
Buna ziua!
Cu ingaduinta dvs va supun atentiei urmatoarea speta:
In urma cu aproximativ 15 ani am construit un gard imprejmuitor confectiont din temelie din ciment cu stalpi din teava metalica si uluca din lemn de stejar. Pentru construirea gradului vecinul nu a contribuit cu nimic, toata cheltuiala fiind facuta de mine. De ceva timp am vazut ca gardul a inceput sa se lase catre vecin fiind diferenta de nivel intre proprietati, desi fundatia a fost facuta la aproximativ 40 cm. am constatat ca pe partea cu vecinul betonul care ar fi trebuit sa fie in pamant este acum la suprafata ( probabil ca vecinul a vrut sa isi niveleze terenul si a sapat pamanul de langa gard).. I-am atras atentia si l-am rugat sa faca ceva sa stabilizeze gardul pentru a nu se darama insa el nu vrea, zicand sa il fac eu, ca este gardul meu si el nu are bani de asa ceva.
Tin sa precizez ca nu am proiect tehnic pentru construirea gardului, iar inainte era confectionat din plasa din sarma tip rabitz si maracini.
Credeti ca daca il actionez in instanta se poate sa il oblige sa faca stalpi sau altceva pentru stabilizarea gardului? Deasemenea mai pot sa ii cer despagubiri pentru investitia facuta pentru gard daca a trecut atata timp de la construire si avand in vedere ca nu posed acte pentru cumpararea materialelor mai ales ca uluca si latii le-am cumprat din targ?
Va multumesc frumos!
Am trimis cererea prin care am solicitat reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile si am invocat prevederile art. 6 din Codul civil.
Astazi am vorbit la Politie si mi-au spus ca au primit instructiuni clare de la IGPR prin care sa aplice reducerea la 1/3. Le-am explicat ca fapta a fost svarsita pe legea veche si suspendarea a inceput sa curga tot pe legea veche si le-am citat din art. 6 Cod civil. Raspunsul lor a fost ca se tine cont de cand am depus cererea nu de cand a fost savarsita fapta. Daca inaintam cererea cand era in vigoare legea veche atunci se aplica aceea.
Zic ei ca nu pot sa aplice acum prevederile unei legi care este abrogata si ca trebuie sa aplice prevederile din legea cea noua. Interpretarea pe care o dau ei este ca legea nu are putere retroactiva si nu poate sa aplice o lege care este abrogata.
I-am intrebat daca pe linie contraventionala nu se tine cont de legea mai favorabila iar ei au spus ca nu.
Daca am depasit termenul de 15 zile si ii dau in judecata acum, se poate opri perioada de suspendare si pot redobandi permisul inainte de implinirea termenului de suspendare pana la pronuntarea definitiva a instantei?
Cei din teritoriu executa intocmai ordinele date de forurile superioare.
Mulțumesc frumos pentru sfat.
Asa am trimis cererea.
Aștept sa vad răspunsul lor.

latka a scris:

Dvs. cereți reducerea la 30 de zile, datorita faptului ca PV de contraventie a fost încheiat în data de 14 ianuarie, când era valabila aceasta reducere.

Va multumesc frumos!
In logica celor de la politia rutiera utilizatorul care a sustinut examinarea pe data de 26 ianuarie intra pe legea veche deoarece Ordonanta nr. 1 este din data de 27 ianuarie.
Va multumesc pentru timpul acordat si raspunsurile date.
Azi am vorbit la Politia Rutiera si mi-au spus ca suspendarea va fi pentru 60 de zile si se va reduce perioada numai cu 1/3 adica 30 de zile. In aceasta situatie ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc frumos!
Cei de la politie au spus ca se tine cont de cand s=a dat testul fiind aplicabile noile reglementari.
26.Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
Articolul III
Dispozițiile art. I pct. 10-12, 14-21, 25, 28 și 35-38 intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei ordonanțe.
Articolul IV
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu cele aduse prin prezenta ordonanță, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea acesteia prin lege, dânduse textelor o nouă numerotare.
Din Ordonanta rezulta ca pct. 26 nu intra in vigoare peste 30 de zile. Asta inseamna ca se aplica din momentul publicarii in M.O.
Ma intreb daca fapta a fost comisa pe legea veche si testul de verificare al conostinelor sa sustinut dupa intrarea in vigoare a noii legi care este perioada de reducere a suspendarii 30 sau 60 de zile?
Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 februarie am sustinut testul de verificare a cunostintelor pe care l-am promovat pot sa mai beneficiez de reducerea de 60 de zile cum era mentionata in legea veche avand in vedere ca permisul a fost suspendat pe legea veche sau se aplica prevederile noii legi si beneficiez de reducere de numai 30 de zile? Va multumesc frumos!