avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua! In anul 2009 am inceput construirea unei ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua! In anul 2009 am inceput construirea unei case in regie ...

Buna ziua!
In anul 2009 am inceput construirea unei case in regie proprie in baza proiectului si a autorizatiei de construire emisa de primarie. Autorizatia a expirat dupa 12 luni si nu am mai reinnoit 0.
In primul an am reusiat sa fac doar fundatia dupa care m-am oprit. . In anul 2018 am ridicat casa pana la acoperis inclusiv. Autorizatia de contruire am luat-0 pe numele tatalui meu care ulterior a decedat. La primarie am constatat ca in evidentele lor nu figureaza casa si nu pot sa o prind in actele de succesiune. Am vorbit cu cei de la primarie care mi-au spus ca trebuie sa fac rost de certificatul energetic si apoi sa fac receptia lucrarii iar apoi sa platesc impozit pe ultimii 5 ani pentru a-mi da certificatul fiscal si celelalte documente necesare succesiunii.
Este corecta solutia data de primarie in situatia in care casa este la rosu, nu este tencuita si nu am utilitatile trase? Daca certificatul energetic il obtin acum, cum vor ei sa fac receptia lucrarii retroactiv in perioada 2009-2010 cat a fost valabila autorizatia de construire si de ce trebuie platit impozitul retroactiv? Ei spun ca daca nu se face receptia in baza acelei autoriztii trebuie un alt proiect. Este corect?
Care este cea mai simpla solutie?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:10, 20 Mai 2023
In situatia in care nu ati edificat constructia in termenul prevazut de autorizatia de construire aveati dreptul sa solicitati alta autorizatie iar la finalul executiei imobilului sa realizati proce verbal de receptie finala constructie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

închidere autorizaþie de construire milian milian Am o casă în contrucţie la stadiul \"în roşu\" cu geamurile exterioare montate. Construcţia a început acum 2 ani, după eliberarea autorizaţei de ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul) MihaiViorel MihaiViorel Salut Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie necasara sau nu? flory_vladeanu flory_vladeanu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie.. Construiesc o casa din 2004, autorizatie de constructie a expirat, am fost la Inspectoratul de Stat in ... (vezi toată discuția)