avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul)

Salut
Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria Timisoara in cer sa am geamurile , usile si tencuita exterior.
Nu exista nicio o varianta de a obtine "un fel de intabulare intermediara" fara a mai face operatiile cerute de ei decat ulterior obtinerii creditului.?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrian12 , utilizator 01:51, 25 Ianuarie 2018
Nu exista o astfl devarianta deinatbulare.
buna ,si pe mine ma intereseaza in aceiasi problema .daca poate cineva sa raspunda m-as bucura .multumesc
Buna ziua,
Potrivit art. 36 alin 3 din Legea 7/1996:

(3) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se poate înscrie în cartea funciară şi pe stadii de execuţie, în baza următoarelor documente:
a) certificatului de atestare a stadiului realizării construcţiei, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale;
b) procesului-verbal de constatare privind stadiul realizării construcţiei;
c) documentaţiei cadastrale.

Succes!
Prelungirea la autorizatia de constructie a expirat anul trecut in septembrie exact in ziua cand a reusit sa semneze inginerul de la cadastru actele de terminare a lucrarilor. Acum am depus cerere pentru intabulare dar zice ca ii trebuie niste modificari la proiect si am luat legatura cu arhitectul dar ma evita. Pot contacta alt arhitect ? Am nevoie de certificatul fiscal emis de primarie si certificatul de atestare eliberat de autoritatea locala care a emis si autorizatia de construire, care sa confirme ca edificarea constructiei s-a efectuat conform autorizatiei de construire si ca exista proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Exista vreun termen pe care l-am depasit probabil pentru ca din septembrie 2017 tot astept sa dea vreun semn arhitectul dar nu raspunde la telefon. Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a edificarii constructiei - constructie partiala Stoica_F Stoica_F Buna ziua, Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in jud Ilfov, cu autorizatie de constructie emisa in 2014, am procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)