avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian2666

Activitate Cristian2666

Dumneavoastră vi se pare normal să declare una și să facă fix pe dos? Să declare cum că nu poate muncii și altele, iar el să facă fix pe dos? Trăim în România și se pare că se încurajează furtul peste tot. Mulțumesc! Stați liniștit că nu i-am făcut nici un rău, dar nici să profite el de pe urma mea nu-mi convine.

„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.

Dumneavoastră, în calitate de intervenient forțat, nu veți răspunde pecuniar, indiferent de suma acordată de instanță, cu titlu de despăgubiri. Dacă ați comis-o, la momentul accidentului, de ce țineți morțiș să îi faceți rău încă o dată? Lăsați omul să demonstreze prejudiciul și să i se acopere, în conformitate cu dispozițiile legii și a hotărârii instanței de judecată.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius

Bună ziua! Am fost implicat într-un accident rutier cu victime și dosarul s-a clasat acum câteva luni. O persoană care a fost cu mine în mașină și-a rupt mâna și a dat firma mea de asigurare în judecată, iar săptămâna viitoare trebuie să merg la judecătorie în calitate de intervenient. Persoana respectivă a declarat că nu a mai putut face nimic în perioada în care a avut mâna în gips și că îi este afectată imaginea de sine și că depinde de familie, dar este fix opusul și am dovezi foto și video. El a cerut 15 mii de euro pentru asta, dar a făcut fals în declarații doar ca să obțină mai mult. Întrebarea mea este: pot prezenta dovezile acestea în instanță? Trebuie să le printez sau pot să le arăt direct de pe telefon?
Răspuns la discuția Accident rutier cu victime
Chiar dacă cei de la poliție mi-au spus că o să dureze cel puțin 1 an de zile? Trebuie să-mi angajez vreun avocat sau ceva? Momentan mi-au luat permisul și mi-au dat dovadă, iar la fiecare 30 zile trebuie să merg să o reînnoiesc. Se poate face ceva pentru a urgenta cazul și a-l ajuta și pe cel care a fost victima să-și repare mașina mai repede? Mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua! Vinerea trecută am avut un accident rutier cu victime. Într-o curbă la dreapta din cauza carosabilului mașina mea a derapat și am intrat în coliziune cu alt autoturism. Eu mai eram cu 2 persoane în mașină iar în celalalta mașină era doar șoferul. Toți 3 au fost transportați la spital, dar nimeni nu a rămas internat. În procesul verbal s-a scris că nu am adaptat viteza la condițiile de drum. Zilele trecute am fost din nou la poliție să le cer numărul celuilalt șofer pentru a rezolva cu el, iar polițista de acolo mi-a spus că nu poate să mi-l dea și că poate să dureze și 1 an de zile procesul, iar eu nu știu ce trebuie să fac. Merge folosita asigurarea mea pentru a despagubii victima? Mă puteți îndruma ce să fac mai departe? Mulțumesc!