Bună ziua! Vinerea trecută am avut un accident rutier cu victime. Într-o curbă la dreapta din cauza carosabilului mașina mea a derapat și am intrat în coliziune cu alt autoturism. Eu mai eram cu 2 persoane în mașină iar în celalalta mașină era doar șoferul. Toți 3 au fost transportați la spital, dar nimeni nu a rămas internat. În procesul verbal s-a scris că nu am adaptat viteza la condițiile de drum. Zilele trecute am fost din nou la poliție să le cer numărul celuilalt șofer pentru a rezolva cu el, iar polițista de acolo mi-a spus că nu poate să mi-l dea și că poate să dureze și 1 an de zile procesul, iar eu nu știu ce trebuie să fac. Merge folosita asigurarea mea pentru a despagubii victima? Mă puteți îndruma ce să fac mai departe? Mulțumesc!
Daca evenimentul rutier s-a produs din vina dv toate daunele, atat materiale cat si morale, vor fi platite de compania de asigurari unde dv detineati o polita rca valabila la data producerii accidentului. Dv NU trebuie sa platiti nici dauna celuilalt sofer nici despagubirile pentru victime
Chiar dacă cei de la poliție mi-au spus că o să dureze cel puțin 1 an de zile? Trebuie să-mi angajez vreun avocat sau ceva? Momentan mi-au luat permisul și mi-au dat dovadă, iar la fiecare 30 zile trebuie să merg să o reînnoiesc. Se poate face ceva pentru a urgenta cazul și a-l ajuta și pe cel care a fost victima să-și repare mașina mai repede? Mulțumesc pentru răspuns!