avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident ucidere din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident ucidere din culpa

Buna ziua.Ce se poate intampla in cazul meu?Am avut un accident rutier,masina condusa de mine a derapat intr-o curba,carosabilul fiind umed,masina era dotata cu tractiune integrala,viteza era regulamentara.In timp ce ma aflam in derapaj,am intrat pe sensul opus de mers si o alta masina venea pe acest sens.Eu eram perpendicular cu axul drumului si nu am mai avut cum sa evit coliziunea. Cu partea dreapta laterala am lovit partea fata a masinii care venea pe sens opus.Mentionez ca masina care era pe sensul opus avea timp sa franeze,dar nu a facut-o din ce am vazut eu si din spusele unui martor ocular.Din pacate pasagerul care se afla in masina mea a fost ranit,nedepunand plangere impotriva mea.Parte grava este ca in cealanta masina pasagerul din partea dreapta din pacate a decedat pe loc si soferul fiind ranit(sotul soferul si pasagerul decedat sotia).Soferul a depus plangere impotriva meu,necesitand 40 zile spitalizare. Eu nu stiu ce sa fac in situatia asta,imi pare nespus de rau pentru cele intamplate si tind sa cred ca masina a avut o defectiune,fiind achizitionata second hand de 3 saptmani.Un alt aspect ce tin sa-l precizez,volanul meu s-a rupt,ceea ce mi se pare foarte ciudat pentru ca nu a existat nici o lovitura pe partea mea.
Cel mai recent răspuns: danutz969 , utilizator 21:11, 15 Noiembrie 2012
avand in vedere ca accidentul s-a soldat cu victime se va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in care se vor stabili diverse obiective, viteze, respectarea regulilor de circulatie, posibilitatea evitabilitatii accidentului si altele. cel mai indicat este sa va angajati un avocat intrucat din pacate din accident a rezultat si decesul unei persoane. nu intotdeauna urmarea este o pedeapsa cu suspendare, se iau in considerare si circumstantele producerii accidentului. ar fi bine sa aveti si un expert parte.
multumesc pentru raspuns!
Ar fi util pentru expertul tehnic judiciar daca detineti un document care sa ateste starea tehnica a masinii achizitionate de dvs. la data producerii accidentului. De regula, un astfel de document se emite de catre firma care vinde masina, chiar daca aceasta este second hand.
Daca dvs. banuiti ca masina putea sa aiba anumite defectiuni, atunci expertul tehnic judiciar va solicita o verificare tehnica a masinii, iar service-ul autorizat va emite un document.
Comparatia intre cele doua documente, facuta de catre expert, poate fi in avantajul dvs.
In ce consta acest document? Masina am luat-o de la o persoana fizica. Imediat dupa accident politia mi-a trimis masina acasa. A venit un inginer rar,a constatat ca nu i se poate face expertiza deoarece e foarte avariata si nu mai poate merge pe roti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - stabilire vinovatie Maria.g Maria.g Buna seara. In data de 22.03.2016 am fost implicat intr-un accident auto. Circuland regulamentar am ajuns in spatele unei masini care mi-a semnalizat dreapta ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? catalin d. catalin d. buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)