avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - stabilire vinovatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - stabilire vinovatie

Buna seara.
In data de 22.03.2016 am fost implicat intr-un accident auto. Circuland regulamentar am ajuns in spatele unei masini care mi-a semnalizat dreapta sa o depasesc. Am semnalizat stanga, am intrat in depasire si cand eram in dreptul acesteia am vazut o masina venind din sensul opus. Pentru a evita un impact frontal am intrat brusc pe sensul meu de mers fara sa ating masina pe care am depasit-o. Soferul acesteia s-a speriat si a tras de volan dreapta ajungand intr-un sant. Imediat ce am putut am oprit si eu masina mea, le-am dat ajutor celor doua persoane din autoturismul lovit si am asteptat sosirea echipajelor de politie. Soferul nu a fost ranit iar pasagerul din dreapta a iesit pe picioarele lui dar fiind ranit usor la mana a ajuns la spital pentru analize detaliate. Am fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ. Masina mea nu are vreo urma de lovire, nu am depasit viteza regulamentara iar depasirea s-a realizat printr-un loc permis.
- Sunt considerat vinovatul accidentului? Daca da, care este motivul?
- Care ar putea sa fie pedeapsa pentru o astfel de fapta si ce despagubiri voi fi obligat sa platesc?
- Declaratiile trebuie date la locul accidentului?
- Daca nu accept ca sunt vinovat cum as putea sa contest si ce ar trebuie sa fac pentru a ma apara?
- Prin asigurarea RCA se pot acorda despagubiri atat soferului masinii cat si pasagerului vatamat?
- Cat timp poate sa dureze o astfel de ancheta de stabilire a vinovatului?
Va multumesc mult si astept raspuns cat mai rapid.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
Maria.g, utilizator
Nu cred ca vei fi considerat vinovat .Ancheta dureaza ani de zile . Asiguratorul plateste cheltuielile pentru toate partile vatamate .Declaratiile se dau la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier adytzu1020 adytzu1020 Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)
Despãgubire rca în cazul stãrii de ebrietate. alimache alimache salutare! pe data de 1 mai 2009 am fost implicat într-un accident destul de grav avînd în vedere numărul mare de victime. pe scurt, de pe contrasens, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)