buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns la fata locului am observat o masina (supernova rosie) oprita in fata acelui magazin, in afara soselei, in imediata apropiere a acesteia. am oprit masina pe marginea dreapta a drumului, paralel cu acea masina,asteptand sa vad ce intentii are soferul. observand ca acesta nu se pune in miscare, m-am asigurat din fata (am privit la aprox. 150 m), in oglinda lateral stanga si cum nu venea nimic am virat rotile si m-am pus usor in miscare, deplasandu-ma cam 10 -15 cm. am privit din nou in fata si am observat o masina (opel astra) ce venea cu viteza foarte mare, pe jumatatea soselei, direct spre mine. am fost lovit in partea stanga a masinii, am fost aruncat in santul din dreapta soselei, spatele autoturismului mi-a ramas pe mijlocul benzii mele de mers. in urma acestui accident m-am ales cu fractura de piramida nazala, contuzie umar drept, o usoara hemoragie subarahnoidiana (la primul c.t.) si o fractura de baza de craniu la al doilea c. tomograf. cealalata masina dupa ce m-a lovit pe mine a acrosat si masina parcata. soferul a avut o usoara lovitura la cap ce a necesitat 2 copci. partea mai putin placuta vine la urma, in sensul ca fara sa existe martori, fara declaratia mea, cu o singura urma de franare ce a masurat aprox. 30 m, dupa ce soferul masini opel a declarat politiei ca viteza cu care se deplasa era de 70 km/h - s-a ajuns la concluzia ca sunt vinovat. eu stiu ca am fost oprit pe sensul meu de mers, pe partea dreapta a drumului, paralel cu marginea soselei, ca m-am deplasat foarte putin, fara sa depasesc linia de demarcatie dintre cele 2 sensuri de mers. CU TOATE acestea sunt vinovat ! este corect? ce pot face sa demonstrez contrariul?
Cel mai recent răspuns:
Radu Gabrian , Mediator
02:03, 24 Mai 2010