andreiepurescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Se poate renunta clar, asa este noua lege. Ei sunt obligati sa numeasca un tutore din oficiu, cel mai probabil din cadrul directiei de asistenta sociala. Cineva care este acreditat si platit ptr a fi tutore.
Buna ziua,
Eu sunt in proces de renuntare la tutela. Dupa noua legislatie ai dreptul sa ceri renuntarea la tutela dupa 3 ani parca. Eu deja sunt tutore de 12 ani, deci ma incadrez.
Vorbiti cu un avocat care cunoaste temeinic legea si cereti renuntarea la tutela in instanta.
Am acceptat sa fiu tutore acum ceva timp (10 ani) ptr o persoana cu dizabilitati. Intre timp, situatia s-a schimbat si nu ma mai pot ocupa de persoana respectiva.
As vrea sa stiiu ce anume trebuie sa fac ptr a renunta/a fi inlocuit din aceasta pozitie. In decizia de numire se specifica ca in baza art 173 din Codul Civil tutorele este indreptatit sa ceara inlocuirea sa dupa 3 ani.
Care ar fi pasii ptr a renunta la tutela? Mai vreau sa mentionez ca nu am gasit pe nimeni care sa vrea sa preia aceasta indatorire, caz in care ma gandesc ca se va atribui un tutore din oficiu.