Buna ziua.
Acum cativa ani, impreuna cu alte 2 fete, am infiintat o asociatie pe legea asociatiilor si fundatiilor.
Intre timp nu am facut nimic cu asociatia. Nu am avut absolut niciun fel de activitate. Absolut deloc.
Avand in vedere acest lucru am decis sa ma retrag din asociatie. Din ce stiam eu, din asociatie te poti retrage liber, fara nicio conditionare. Este prevazut si in statut ca e permisa retragerea cu conditia de a anunta asociatia in scris. Am redactat un act prin care mi-am eprimat vointa de a ma retrage din asociatie si l-am trimis si la sediul asociatiei prin posta. Problema este ca in continuare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor numele meu figureaza ca membru.
Cum pot face ca iesirea mea din asociatie sa fie cunoscuta pentru a nu mai figura ca membru activ al asociatiei?
Mentionez ca nu am pe cine sa gasesc sa aduc in locul meu in asociatie, vreau doar sa ies dar sa fie si notat undeva acest lucru, sa stie si instanta si eventual sa se noteze in Registrul Asociatiei si Fundatiilor ca eu am iesit.
Cineva mi-a zis ca ar trebui sa ies prin modificare de act constitutiv. Dar in cazul in care nu am pe cine trece in locul meu in actul constitutiv cum fac modificarea? Redactez actul constittutiv cu doar 2 membri si fac mentiunea ca unul a iesit? Plus ca acest lucru trebuie facut de ceilalti care au ramas in asociatie, nu de mine. Probabil trebuie sa faca si o AGA.
Cum procedez?
Sper sa ma poata cineva ajuta.
Multumesc.