avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membri fondatori
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membri fondatori

Buna ziua,

In cazul in care membrii fondatori doresc sa se retraga din asociatie, primirea a 3 noi membri cu drepturi depline (pentru a respecta minimul legal), alegerea acestora in Consiliul Director si demisia celorlalti membri se poate face intr-o singura Adunare Generala?

Intrebam acest lucru intrucat actualii membrii (cei care doresc sa se retraga, iar noi sa preluam asociatia) sunt raspanditi prin tara si adunarea acestora pentru o singura AG ar fi mult mai facila.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:31, 9 Februarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, se pot face toate deodata - primit cei noi, retras cei vechi si din calitatea de membru si din functiile din Consiliu Director, cei noi ramasi isi fac alegeri pentru consiliul director....... dar nici macar nu e nevoie de intalnire fizica, se poate face si prin mijoace de comunciare la distanta in timp real, prevede expres legea deci si daca nu e trecuta varianta asta in Statut se poate...
Se poate organiza Adunare Generala la distanta daca acestia nu au semnatura electronica? Cum semneaza?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada participarii si a deciziilor luate se poate face si altfel decat prin semnatura electronica calificata. Daca trebuie sa depuneti acte la o judecatorie care nu accepta actele sa fie semnate de o singura persoana ( ca am auzit ca exista si asemenea instante, desi in opinia mea o asemenea interpretare e abuziva daca nu accepta nici cand actul e atestat avocatial) in extremis circulati pe suport de hartie extrasul de proces-verbal sau cereti celor in cauza sa il listeze fiecare si sa il trimita prin posta semnat olograf de ei. Asta doar pentru a fi "acoperiti " in cazul extrem in care cineva ar contesta corectitudinea celor consemnate, dat fiind ca valoarea probatorie a unei eventuale inregistrari video a sedintei online e oarecum cu semnul intrebarii intr-un proces civil... In general instantele nu pretind sa primeasca documente semnate de toti participantii la Adunarea Generala - ar fi si total absurd la o organzatie mare, cu mii sau zeci de mii de membri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am observat ca problema cu care ma confrunt, anume, ... carvel carvel Buna ziua. Am observat ca problema cu care ma confrunt, anume, retragere din asociatie sportiva, a mai fost dezbatuta, dar as vrea sa expun problema mea ... (vezi toată discuția)
Incheiere acte retragere membru fondator asociatie ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Revocarea din consiliu director a unui vicepresedinte Agapie M Agapie M Buna ziua . suntem 5 membri fondatori in asociatie .Avem doua persoane care detin functia de Vicepresedinte .Una dintre ele nu are nici un aport in afara ... (vezi toată discuția)