Care este tratamentul fiscal pentru anumite costuri (ex. ore pontate pe proiect) pe care nu le mai pot recupera de la client, pentru un proiect de implementare program informatic?
Pe scurt, am încheiat un contract de prestări servicii IT/ implementare program informatic, pentru care am estimat un buget de număr de ore necesare implementării si testării acestuia.
Per total, la finalul implementării, numarul de ore lucrate a fost depasit, insa clientul refuză sa i se factureze mai mult decat valoarea stabilita in contract (stabilita pe baza estimării inițiale a numărului de ore + % marja). Practic ajung in situatia in care valoarea costului sa depaseasca valoarea facturata.
In aceasta situatie, care este tratamentul fiscal la calculul de impozit pe profit, pentru cheltuiala nerecuperata aferenta numărului de ore lucrate, nefacturate clientului?
Intrebare: O societate comerciala cu obiect de activitate "comert auto second-hand" pentru masinile vandute poate incasa contravaloarea acestora prin depunerea numerarului (din diverse motive: fie nu au cont bancar, fie au banii la ei - la clienti ma refer) in contul societatii de catre client la automatul selfpay montat in showro0m? Incasarea respectiva va fi preluata de catre un prestator de servicii de transport numerar pentru depunere la banca. Acesta transmite zilnic si desfasuratorul sumelor incasate cu detalierea sumelor pe facturi.
Se considera aceasta a fi o incasare in numerar supusa limitelor de plafon reglementate legal? Se incalca in acest fel Legea nr. 70/2015?
Multumesc!