avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Tratamentul fiscal pentru costuri prestari servicii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Tratamentul fiscal pentru costuri prestari servicii nerecuperate

Buna ziua,

Care este tratamentul fiscal pentru anumite costuri (ex. ore pontate pe proiect) pe care nu le mai pot recupera de la client, pentru un proiect de implementare program informatic?
Pe scurt, am încheiat un contract de prestări servicii IT/ implementare program informatic, pentru care am estimat un buget de număr de ore necesare implementării si testării acestuia.
Per total, la finalul implementării, numarul de ore lucrate a fost depasit, insa clientul refuză sa i se factureze mai mult decat valoarea stabilita in contract (stabilita pe baza estimării inițiale a numărului de ore + % marja). Practic ajung in situatia in care valoarea costului sa depaseasca valoarea facturata.
In aceasta situatie, care este tratamentul fiscal la calculul de impozit pe profit, pentru cheltuiala nerecuperata aferenta numărului de ore lucrate, nefacturate clientului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: violeta.dabuleanu , utilizator 08:16, 8 Iulie 2024
Un contract trebuie dus la bun sfârșit chiar dacă cheltuielile depășesc veniturile. Se mai întâmplă.

Ca urmare, cheltuielile sunt deductibile, în măsura în care contabilitatea firmei evidențiază clar acest lucru.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor prin proiecte europene szentes szentes Plata drepturilor prin proiecte europene In calitate de manager de proiect in cadrul unui proiect european POS DRU reprezint o institutie publica cu ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene danabobo danabobo Buna ziua,am urm problema:Am apelat la o firma pentru accesarea de fonduri europene.O data la 3 luni firma imi factureaza servicii de consultanta pe o suma ... (vezi toată discuția)
Cum justificam anumite cheltuieli reale ? maraloiu maraloiu 0 . Mai intai, va multumesc ca existati! Mai rar romani ca voi! Imi cer scuze ca am mai multe intrebari:) 1 . Am o microintreprindere, sunt unic asociat, am ... (vezi toată discuția)