avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate Denisa7

Activitate Denisa7

Va Multumesc foarte mult pentru tot sprijinul acordat.
Toate cele bune!!!
Adica sa continuie pe acelasi registru sau sa întocmească altul?
In momentul de fata nu mai are nici contabil, cine trebuie sa trimita copia de pe adeverinta la ITM? Trebuie sa faca el asta?
Intreb pentru ca si dansul ma intreaba pe mine si nici nu pare dispus sa depună un efort foarte mare. Desi inteleg ca este o persoana destul de înaintată in varsta si nu mai are chef sa umble pentru mine :(

Nu vreau sa credeti ca profit de bunăvoința dvs. Apreciez foarte mult faptul ca imi răspundeți cu atata promptitudine la nelămuririle mele. Multumesc inca o data!!!
Cei de la HR imi solicita ca adeverinta sa aibe numar de inregistrare. Iar administratorul spune ca nu mai are registru pentru a-mi da nr. pentru ca nu a mai lucrat nimic din 2013, considerând societatea ca si radiată!
In fapt, administratorul avea informația ca dupa 3 ani se radiază automat societatea, nici nu știa ca apare cu Activitate suspendată ( Eu informandul ca societatea apare cu Activitarea suspendată la ITM)

Va Multumesc fostele mult pentru timpul acordat.
Dar cel cu activitatea suspendată spune ca nu mai are registru- nu a mai avut activitate din anul 1013. In consecință nu imi poate da numar adeverinței. Nu cred ca este valabilă o adeverinta fara numar!?
Multumesc inca o data!
Nu stiu. Si in cazul societății radiate, si ai celei suspendate, administratorul mi-a spus ca trebuia sa o păstreze 3 ani dupa care putea sa o distrugă.
Nici administratorul nu stie in ce calitate. Nu i a solicitat nimeni predarea arhivei.
Foștii administratori vor sa imi elibereze adeverinta. Intrebarea mea este in ce calitate, personal ( ca persoana fizica deținătoare a arhivei?)? In cazul acesta nu imi pot da numar de inregistrare- in cazul societății care este radiată.

Aceeasi problema si cu cea care are activitatea suspendată. De unde sa imi dea nr de inregistrare deca nu a mai avut activitate din 2013?

Am incercat si aceasta varianta. :)
Problema este: Una dintre societăți a fost întreprindere individuală. Am reusit sa vorbesc cu fostul administrator, iar acesta mi-a spus ca in momentul in care a radiat societatea avea obligativitatea sa păstreze arhiva timp de 3 ani dupa care putea sa o distrugă ( deci nu a fost predata). Din fericire inca deține arhiva, dar aici problema este: In ce calitate imi poate oferii adeverinta? Unde va fi aceasta înregistrată? Cei de la HR doresc sa aibe si nr. de inregistrare.

Aceeasi problema si cu cealalta societate care are activitatea suspendată. Ok, imi eliberează adeverinta, dar nr de integistrare de unde imi da, daca societatea nu mai activează din 2013?

Va Multumesc pentru implicare si îndrumare!!!
Si dupa data de 01.01.2011, in situația in care fostul angajator nu mai exista, iar eu nu dețin adeverinta, nu exista niciun mijloc prin care pot demonstra aceea vechime? Practic am pierdut-o? Mie asta imi spun cei de la HR.
Totusi, din moment ce din anul 2020 se
recunoaște chiar ai munca la negru “care poate fi demonstrata prin orice mijloace de proba”, mie cum nu imi poate fi recunoscuta cand am toate documentele care certifica asta ( extras Revisal ITM si adeverinta Casa de Pensii, unde imi apare ca am cotizat), dar totusi nu am un document de la angajator sau ITM pe care sa scrie Adeverinta.
Eu nu pot sa inteleg acest lucru.
Am solicitat adeverinta la ITM, dar aceștia mi-au eliberat doar extras Revisal. Motivând ca ei nu eliberează astfel de Adeverințe, cel mult pot elibera o copie dupa o adeverinta deja existenta ( ceea ce nu exista).
La actualul loc de munca nu vor sa imi recunoască vechimea ținând cont doar de Revisal, continua sa imi solicite si adeverinta.
M-am blocat in punctul acesta si nu stiu cine are dreptate.
Va Multumesc pentru raspuns!
Buna seara,
Prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, pentru perioada 2010-2013, in situația in care nu detin adeverinta de la angajator, iar acesta are activitatea suspendată sau radiată?