avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Prin ce document poate fi dovedita ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, ...

Buna seara,
Prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, pentru perioada 2010-2013, in situația in care nu detin adeverinta de la angajator, iar acesta are activitatea suspendată sau radiată?
Cel mai recent răspuns: Denisa7 , utilizator 21:07, 14 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Carnetul de munca pana la 01.o1.2011, adeverinţă se vechime pana la 01.01.2011 daca nu se deține carnet de muncă iar după 01.01.2011 adeverinta de vechime.

Pana la 01.01 .2011 puteți solicita de la ITM adeverinta de vechime plus un extras Revisal pentru toată perioada lucrata.
Am solicitat adeverinta la ITM, dar aceștia mi-au eliberat doar extras Revisal. Motivând ca ei nu eliberează astfel de Adeverințe, cel mult pot elibera o copie dupa o adeverinta deja existenta ( ceea ce nu exista).
La actualul loc de munca nu vor sa imi recunoască vechimea ținând cont doar de Revisal, continua sa imi solicite si adeverinta.
M-am blocat in punctul acesta si nu stiu cine are dreptate.
Va Multumesc pentru raspuns!
Si dupa data de 01.01.2011, in situația in care fostul angajator nu mai exista, iar eu nu dețin adeverinta, nu exista niciun mijloc prin care pot demonstra aceea vechime? Practic am pierdut-o? Mie asta imi spun cei de la HR.
Totusi, din moment ce din anul 2020 se
recunoaște chiar ai munca la negru “care poate fi demonstrata prin orice mijloace de proba”, mie cum nu imi poate fi recunoscuta cand am toate documentele care certifica asta ( extras Revisal ITM si adeverinta Casa de Pensii, unde imi apare ca am cotizat), dar totusi nu am un document de la angajator sau ITM pe care sa scrie Adeverinta.
Eu nu pot sa inteleg acest lucru.
Adeverinta se poate obține de la cei care detin arhiva fostului angajator.
Am incercat si aceasta varianta. :)
Problema este: Una dintre societăți a fost întreprindere individuală. Am reusit sa vorbesc cu fostul administrator, iar acesta mi-a spus ca in momentul in care a radiat societatea avea obligativitatea sa păstreze arhiva timp de 3 ani dupa care putea sa o distrugă ( deci nu a fost predata). Din fericire inca deține arhiva, dar aici problema este: In ce calitate imi poate oferii adeverinta? Unde va fi aceasta înregistrată? Cei de la HR doresc sa aibe si nr. de inregistrare.

Aceeasi problema si cu cealalta societate care are activitatea suspendată. Ok, imi eliberează adeverinta, dar nr de integistrare de unde imi da, daca societatea nu mai activează din 2013?

Va Multumesc pentru implicare si îndrumare!!!

Alte discuții în legătură

Firma in faliment Anderei G Anderei G Firma la care am lucrat avea sediul in alt oras cu punct de lucru in iasi. Eu mi-am dat demisia cu 2 ani inainte de a intra firma in faliment. La acel moment ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de salarizare de la societate desfiintata in 2011 silviu1958 silviu1958 Cum se poate obtine o adeverinta de salarizare de la o societate desfiintata in 2011 ? (vezi toată discuția)
Carte de munca balea eugenia balea eugenia Cum pot obtine revisal pe toata perioada muncita? Am pierdut cartea de munca si itm-ul de 2 luni conform legii nu mai elibereaza extrase (vezi toată discuția)