avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in faliment

Firma la care am lucrat avea sediul in alt oras cu punct de lucru in iasi. Eu mi-am dat demisia cu 2 ani inainte de a intra firma in faliment. La acel moment eu nu mi-am luat adeverinta de vechime. Intrebarea este: eu de unde imi iau adeverinta de vechime?
Cel mai recent răspuns: Anderei G , utilizator 20:22, 13 Ianuarie 2017
De la administratorul judiciar sau de la lichidatorul fostului angajator ori de la detinatorul legal al arhivei acestuia veti solicita eliberarea adeverintei de vechime.
Dar de la ITM sau Arhivele nationale ceva de genul nu se poate in caz de nu reusesc sa iau legatura cu respectivi lichidatori?
ITM-ul va poate elibera doar un extras REVISAL, intrucat incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

Extrasul de Revisal nu se substituie dovezii vechimii in munca.

Arhivele Nationale - Directia Judeteana va poate elibera numai daca arhiva fostului angajator a fost predata acestei institutii.
Am inteles! Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de salarizare de la societate desfiintata in 2011 silviu1958 silviu1958 Cum se poate obtine o adeverinta de salarizare de la o societate desfiintata in 2011 ? (vezi toată discuția)
Unde pot gasi arhiva unei firme radiate clara - maria clara - maria Sotul meu a lucrat ca medic veterinar 2 ani de zile la firma RA- CARN SRL care a fost radiata la 04.02.2011 ca urmare a inchiderii procedurii falimentului; ma ... (vezi toată discuția)
Buna seara, prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, ... Denisa7 Denisa7 Buna seara, Prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, pentru perioada 2010-2013, in situația in care nu detin adeverinta de la angajator, iar ... (vezi toată discuția)