avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate AlexAle

Activitate AlexAle

Bună ziua
Când spuneți contract de vânzare-cumpărare, înseamnă că va trebui sa cumpărăm terenul? Pentru ca legea spune ca terenurile vor fi atribuite gratuit. Deci cel mai bine ar fi sa așteptăm dacă vrem sa se ofere gratuit asa cum spune legea. Ca dacă acționăm în instanta va fi vorba de contract vânzare-cumpărare, nu?
Bună ziua.

Părinții mei dețin o casa naționalizata legea 112. Au cumpărat casa de la stat acum mai bine de 20 de ani, iar pentru terenul aferent casei au plătit chirie, impozit. Acum 2 ani s a modificat legea, respectiv proprietarii caselor nationalizate vor primi terenul aferent imobilului. Părinții mei au depus toate actele necesare pentru a intra în posesia terenului aferent casei ( casa neavând vreun proces pe rol, cerere de retrocedare etc. ) dar de aproape 2 ani de zile nu au primit nici un răspuns. Au fost de mai multe ori la primărie, dar li s a spus ca legea este blocata, ba ca se așteaptă nu știu ce derogări, nimic concret. Știe cineva ceva? Ce se poate face în cazul acesta? Cum se pot grăbi lucrurile?

Vă mulțumesc