Părinții mei dețin o casa naționalizata legea 112. Au cumpărat casa de la stat acum mai bine de 20 de ani, iar pentru terenul aferent casei au plătit chirie, impozit. Acum 2 ani s a modificat legea, respectiv proprietarii caselor nationalizate vor primi terenul aferent imobilului. Părinții mei au depus toate actele necesare pentru a intra în posesia terenului aferent casei ( casa neavând vreun proces pe rol, cerere de retrocedare etc. ) dar de aproape 2 ani de zile nu au primit nici un răspuns. Au fost de mai multe ori la primărie, dar li s a spus ca legea este blocata, ba ca se așteaptă nu știu ce derogări, nimic concret. Știe cineva ceva? Ce se poate face în cazul acesta? Cum se pot grăbi lucrurile?
Se formulează acțiune in instanța și se solicita obligarea primăriei la încheierea contractului de vânzare-cumpărare pentru teren. așa se procedează și practica instantelor de judecată este favorabilă posesorilor.
Buna, ceva asemanator mi se intampla si mie. Sunt proprietarul unei case al carei teren este in posesia Primariei conform legii 112. In CF apare atat terenul afarent locuintei cat si alte terenuri cu diferite numere topografice. Are rost sa fac cererea pentru dreptul de proprietar asupra terenului aferent locuintei cat si a anexelor gospodaresti (restul terenurilor din CF) ? Sau direct in instanta? Pentru un avocat e o procedura grea? Costa si dureaza mult?
Multumesc!
Doar in instanța. Procedura nu e foarte grea exista un text expres de lege care prevede posibilitatea de a solicita atribuirea in proprietate și a terenului aferent locuinței.
Doar pentru trenul aferent locuintei sau si pentru celelalte terenuri din CF?
In cazul meu conteaza foarte mult daca este valabil si pentru restul de terenuri disponibile? (pe unele s-a construit, pe unele nu)