denisa___ a scris:
Este obligatoriu să îmi fac ÎI/PFA/SRL pentru a lucra drept contractor individual în străinătate? Prin platforma appen am găsit mai multe oportunități. Am încercat la mai multe, inclusiv o poziție în care trebuie să identific Click Baitul în diferite postări (deci activitatea mea e cea de prestări servicii?). Deocamdată nu am stabilit forma de plată, contract, banii nu vor fi oricum ficși sau mulți, dar n-am chef să risc să fac evaziune, nu de alta...
Știu doar că va trebui să plătesc eu ceva impozit la ANAF (în documentele trimise de ei s-a specificat că eu mă voi ocupa de taxe în țara mea - ei sunt chinezi cred), trebuie completată o hârtie, dar mai multe nu știu.
Dar pot plăti ca persoană fizică? Sau îmi trebuie neapărat PJ? Și ar merita să îmi fac, e greu? M-aș bucura să am acest job... Mulțumesc anticipat!
Daca efectuati aceasta activitate in mod regulat, adica mai mult de doua-trei ori pe an, va trebui sa fiti fie angajat cu CIM, fie sa aveti un PFA, II sau SRL.
In cazul dvs. cred ca s-ar preta varianta PFA. Banii aceia trebuie sa ii primiti in baza unui contract de prestari servicii B2B.