avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate D.C. Andreea

Activitate D.C. Andreea

Bună ziua,
Doresc să înființez un PFA care să dețină următoarele coduri CAEN - 4791 , 4789 și 4719, pentru a comercializa produse confecționate manual prin croșetat, tricotat, cusut manual sau cu mașina de cusut.
Ca și gamă de produse se vor regăsi - căciuli, fulare, mănuși, eșarfe, șaluri, îmbrăcăminte tricotată/croșetată sau din materiale, accesorii, genți croșetate, pături croșetate/tricotate și pilote pentru copii. Toate produsele vor fi confecționate manual de mine.

Doresc să știu dacă pentru a comercializa aceste produse îmi sunt suficiente cele 3 coduri CAEN. De asemenea pentru calcularea contribuțiilor mă gândesc să aleg varianta în sistem real. Cea mai mare dilemă a mea este legată de sumele care trebuie declarate. Există limite minime pentru aceste sume? Dacă declar mai puțin iar la final de an defapt suma este mai mare se poate depune ulterior o declarație să rectifice sumele?
De asemenea pentru început vreau să mă axez pe partea online și apoi extindere pe târguri. Sunt obligată să achiziționez și casa de marcat la început chiar dacă eu planific să desfășor activitatea de vânzare în târg doar peste un an ?