avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doresc să înființez un PFA.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doresc să înființez un PFA.

Bună ziua,
Doresc să înființez un PFA care să dețină următoarele coduri CAEN - 4791 , 4789 și 4719, pentru a comercializa produse confecționate manual prin croșetat, tricotat, cusut manual sau cu mașina de cusut.
Ca și gamă de produse se vor regăsi - căciuli, fulare, mănuși, eșarfe, șaluri, îmbrăcăminte tricotată/croșetată sau din materiale, accesorii, genți croșetate, pături croșetate/tricotate și pilote pentru copii. Toate produsele vor fi confecționate manual de mine.

Doresc să știu dacă pentru a comercializa aceste produse îmi sunt suficiente cele 3 coduri CAEN. De asemenea pentru calcularea contribuțiilor mă gândesc să aleg varianta în sistem real. Cea mai mare dilemă a mea este legată de sumele care trebuie declarate. Există limite minime pentru aceste sume? Dacă declar mai puțin iar la final de an defapt suma este mai mare se poate depune ulterior o declarație să rectifice sumele?
De asemenea pentru început vreau să mă axez pe partea online și apoi extindere pe târguri. Sunt obligată să achiziționez și casa de marcat la început chiar dacă eu planific să desfășor activitatea de vânzare în târg doar peste un an ?
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:40, 21 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebuie si codul CAEN 1439 Fabricarea prin tricotare sau crosetare a altor articole de îmbracaminte
Veti declara initial in maxim 30 de zile de la infiintarea la registru comertului (prin declaratia unica) un venit si niste cheltuieli totale anuale estimate si apoi anul urmator veti depune tot prin declaratia unica rezultatul final al anului precedent, cu venitul si cheltuielile efectiv realizate.
La vanzarea online nu va trebuie casa de marcat si clientului veti da in colet doar factura.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)
Alegere cod caen pentru crosetat Ral_uca Ral_uca Buna ziua, daca in cadrul unui club de dans pentru copii...langa receptie se gaseste un stand prin care se vand articole/ accesorii crosetate/ costumase dans, ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie? (vanzare produse hand made) Roxie Roxie Confectionez obiecte vestimentare crosetate (cod caen 1439) precum si accesorii tip brose, coliere, mansete, genti) din lana impaslita (cod caen 1395 zic eu, ... (vezi toată discuția)