avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate ana.chi

Activitate ana.chi

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza contului IBAN, asociat cu numele deținătorului si numărul de card s-au făcut fraudele bancare cunoscute sub numele de “scrisori nigeriene”. Contul IBAN nu este o informație publica in cazul persoanelor private. Este o informație pe care deținătorul o furnizează la cerere. As vrea sa aflu care este cadrul legal pentru informațiile ce trebuie trecute pe cardul bancar. Mulțumesc!

Dapix a scris:

Codul IBAN e public. Codul PIN este secret. De codul PIN aveți mare grijă. În codul IBAN poate cel mult să vă vireze bani, dar nu-i poate nimeni retrage bani decât titularul pe baza buletinului de identitate,.

Buna ziua! Mi-am schimbat cardul bancar de debit de la Raiffeisen Bank si am primit noul card cu contul IBAN imprimat pe verso-ul cardului. Astfel, banca a pus la un loc nume, cont IBAN, numar card si cod CVV, ceea ce mi se pare extrem de periculos in contextul securitatii informatiilor financiare. Stiu ca numarul cardului este folosit tocmai pentru a proteja contul IBAN, care ar permite fraude bancare in caz de pierdere / copiere a datelor de pe card. Exista un cadru legal care reglementeaza informatiile ce pot fi afisate pe un card bancar? Ce pot face pentru a-mi proteja datele financiare sensibile, in aceasta speta? Multumesc!