avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprimare cont IBAN pe cardul bancar - problema de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprimare cont IBAN pe cardul bancar - problema de securitatea datelor?

Buna ziua! Mi-am schimbat cardul bancar de debit de la Raiffeisen Bank si am primit noul card cu contul IBAN imprimat pe verso-ul cardului. Astfel, banca a pus la un loc nume, cont IBAN, numar card si cod CVV, ceea ce mi se pare extrem de periculos in contextul securitatii informatiilor financiare. Stiu ca numarul cardului este folosit tocmai pentru a proteja contul IBAN, care ar permite fraude bancare in caz de pierdere / copiere a datelor de pe card. Exista un cadru legal care reglementeaza informatiile ce pot fi afisate pe un card bancar? Ce pot face pentru a-mi proteja datele financiare sensibile, in aceasta speta? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
ana.chi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:28, 24 Februarie 2022
Codul IBAN e public. Codul PIN este secret. De codul PIN aveți mare grijă. În codul IBAN poate cel mult să vă vireze bani, dar nu-i poate nimeni retrage bani decât titularul pe baza buletinului de identitate,.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza contului IBAN, asociat cu numele deținătorului si numărul de card s-au făcut fraudele bancare cunoscute sub numele de “scrisori nigeriene”. Contul IBAN nu este o informație publica in cazul persoanelor private. Este o informație pe care deținătorul o furnizează la cerere. As vrea sa aflu care este cadrul legal pentru informațiile ce trebuie trecute pe cardul bancar. Mulțumesc!

Dapix a scris:

Codul IBAN e public. Codul PIN este secret. De codul PIN aveți mare grijă. În codul IBAN poate cel mult să vă vireze bani, dar nu-i poate nimeni retrage bani decât titularul pe baza buletinului de identitate,.

Codul IBAN este public, și nu poete hacheii sa scoată banii di codul IBAN decât titularul de cont la caseria bancii. Celelalte date și coduri sunt riscate de pa cardul bancar.

Codul IBAN este public pebtru ca doar de pa codul IBAN nu se pot înregistra fraude bancarfe. Celelalte date de pe card sunt problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu un caz de fals informatic și am impresia ... Chertitaflaviu Chertitaflaviu Buna ziua! Ma confrunt cu un caz de fals informatic și am impresia că nu există soluții legale în timp real pt a remedia o problema destul de grava in ... (vezi toată discuția)
In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe olx. am ... Ticc Ticc In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe OLX. Am fost contactat prin Whatsapp de un individ necunoscut. In data de 12.12.2021 am primit ... (vezi toată discuția)